
Friteeratuilla avokadoilla ja Poke-punakaalilla täytetyt tacot

Ainekset 16 annokselle
Friteeratut avokadot
- 2 kypsää avokadoa
- 15 g vehnäjauhoja
- suolaa, vastajauhettua pippuria
- 100 ml kikherneiden lientä (säilykkeestä)
- 50 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- kasviöljyä friteeraukseen
Tomatillo-salsa:
- 100 g säilöttyjä tomatilloja
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl luonnonmukaisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl limetin mehua
Lisäksi:
- 1/4 punakaalia
- 50 ml Kikkomanin Poke-kastiketta
- 1–2 chilipalkoa
- 16 pientä maissitortillalettua
- muutama korianterin lehti
Valmistusohje
Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori ja leikkaa avokadonpuolikkaat neljään osaan. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Vatkaa kikherneiden liemi vaahdoksi. Kääntele avokadopalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kikhernevaahdossa ja lopuksi pankojauhoissa. Kuumenna kasviöljy noin 180-asteiseksi, friteeraa avokadopaloja öljyssä 3–4 minuuttia ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
Valmista seuraavaksi tomatillo-salsa. Valuta tomatillot ja pilko suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita tomatillot, valkosipuli, soijakastike, oliiviöljy ja limetin mehu keskenään.
Poista kaalista uloimmat lehdet ja kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaalisuikaleet ja Poke-kastike keskenään. Poista chilipaloista siemenet ja kannat, huuhdo vedellä ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä tortillat avokadoilla, Poke-kaalilla, chilirenkailla ja korianterilla ja tarjoa tomatillo-salsan kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 16 annokselle
Friteeratut avokadot
- 2 kypsää avokadoa
- 15 g vehnäjauhoja
- suolaa, vastajauhettua pippuria
- 100 ml kikherneiden lientä (säilykkeestä)
- 50 g japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja
- kasviöljyä friteeraukseen
Tomatillo-salsa:
- 100 g säilöttyjä tomatilloja
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl luonnonmukaisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl limetin mehua
Lisäksi:
- 1/4 punakaalia
- 50 ml Kikkomanin Poke-kastiketta
- 1–2 chilipalkoa
- 16 pientä maissitortillalettua
- muutama korianterin lehti