
Friteerattua broilerinmaksaa pikantissa paprikakastikkeessa
Ainekset 10 annoksille
- 400 g broilerinmaksaa
- 30 ml Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 100 g punaista, 100 g keltaista ja 100 g vihreää paprikaa
- 150 g sipulia
- 1 kuivattu chilipalko
- 200 ml kombu-lientä (tai kasvislientä)
- 150 ml etikkaa
- 3 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 3 rkl miriniä
- 3 rkl sakea
- 40 g sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2–3 rkl vehnäjauhoja
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
Taputtele broilerinmaksa talouspaperilla kuivaksi, poista kalvot, leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja mausta Kikkoman Teriyaki -marinadilla. Kuori sipuli ja leikkaa sipuli ja paprikat ohuiksi suikaleiksi. Liota chilipalkoa vedessä ja leikkaa renkaiksi.
Kaada etikka, soijakastike, mirin, sake, sokeri ja suola kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä, lisää joukkoon sipuli- ja paprikasuikaleet ja anna jäähtyä. Kääntele maksapalat jauhoissa, friteeraa kuumassa öljyssä ja anna jäähtyä.
Nosta jäähtyneet maksapalat jäähtyneeseen kastikkeeseen ja anna marinoitua 3 tuntia. Tarjoa friteerattua broilerinmaksaa pikantin paprikakastikkeen kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 10 annoksille
- 400 g broilerinmaksaa
- 30 ml Kikkoman Teriyaki -marinadia
- 100 g punaista, 100 g keltaista ja 100 g vihreää paprikaa
- 150 g sipulia
- 1 kuivattu chilipalko
- 200 ml kombu-lientä (tai kasvislientä)
- 150 ml etikkaa
- 3 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 3 rkl miriniä
- 3 rkl sakea
- 40 g sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2–3 rkl vehnäjauhoja
- öljyä friteeraukseen