
Fenkoli-kalapata

Ainekset 4 annokselle
- 250 g kuorittua perunaa 2 cm:n kokoisina kuutioina
- 150 g härkäpapuja
- 2 rkl kasvi- tai auringonkukanöljyä
- 1 punainen sipuli siivuina
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 fenkoli kuutioituna
- ½ keltainen paprika kuutioituna (ilman siemeniä)
- 1 tl paprikajauhetta
- 150 ml kuivaa valkoviiniä tai kalalientä
- 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
- 2 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 550 g vaaleaa kalafileetä (esim. siika, turska, ahven) ilman nahkaa 2,5 cm:n kokoisina paloina
- 175 g isoja raakoja katkarapuja kuorittuina
Valmistusohje
Keitä perunoita ja papuja 5 minuuttia. Papujen tulee olla vielä pehmeitä ja perunoiden hieman kovia. Kaada keittovesi pois ja aseta perunat sivuun odottamaan. Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja kuori ne.
Kuumenna öljy suurella paistinpannulla ja kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli, fenkoli, paprika ja keitetyt perunat ja anna hautua n. 5 minuuttia välillä käännellen.
Lisää paprikajauhe, anna hauta 2 minuuttia ja lisää sitten joukkoon viini tai kalaliemi, tomaattimurska ja soijakastike. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää joukkoon kalanpalat, katkaravut ja pavut ja anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia, kunnes kala ja katkaravut ovat kypsiä ja pavut lämpöisiä. Tarjoile heti rapean leivän kanssa.
Vinkki: Voit käyttää joko valkolihaista kalaa tai sekä valko- että tummalihaista kalaa. Merikrotti sopii kalapataan erinomaisesti, koska sen liha ei hajoa keitettäessä.
Vaihtoehtoiset ainekset: Jos et pidä fenkolin miedosta aniksen mausta, voit korvata sen vihreällä tai keltaisella paprikalla tai 2 pienellä kesäkurpitsalla.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 250 g kuorittua perunaa 2 cm:n kokoisina kuutioina
- 150 g härkäpapuja
- 2 rkl kasvi- tai auringonkukanöljyä
- 1 punainen sipuli siivuina
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 fenkoli kuutioituna
- ½ keltainen paprika kuutioituna (ilman siemeniä)
- 1 tl paprikajauhetta
- 150 ml kuivaa valkoviiniä tai kalalientä
- 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
- 2 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 550 g vaaleaa kalafileetä (esim. siika, turska, ahven) ilman nahkaa 2,5 cm:n kokoisina paloina
- 175 g isoja raakoja katkarapuja kuorittuina