
10 / 40
Ebi to Yasai no Gomaae – Katkarapuja ja vihanneksia seesamikastikkeella
Luonnollisesti valmistettu makea soijakastike
Pääruoat
Merenelävät
Vihannekset
Japanilaisia ruokia
Aasialainen keittiö
Syksy

Valmistusaika
20 min
Valmistelu aika:
20 min
965 kJ / 230 kcal
Fett / Rasva:
18 g
Protein / Proteiini:
8.2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
9.5 g
Ainekset 4 annokselle
- 120 g katkarapuja tai jättikatkarapuja
- 100 g vihreitä papuja
- 1 porkkana
- 60 g siitakesieniä tai muita sieniä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 4 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta
- 6 rkl kasviöljyä
Valmistusohje
Sulata katkaravut. Puhdista pavut, kuori porkkana ja pilko noin 3 cm pituisiksi suikaleiksi. Keitä papuja ja porkkanaa muutama minuutti. Leikkaa siitakesienet ohuiksi, noin 3-4 mm kokoisiksi siivuiksi ja kiehauta. Purista ylimääräinen vesi varovasti pois. Paahda seesaminsiemenet ilman öljyä kullankeltaisiksi keskisuurella lämmöllä ja anna jäähtyä. Kaada seesaminsiemenet ja makea soijakastike korkeaan astiaan ja sekoita ne sauvasekoittimella hienoksi. Kaada kasviöljy vähitellen joukkoon, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään ja kastike on tasainen. Kaada katkaravut ja kasvikset kulhoon ja sekoita keskenään. Annostele matalalle lautaselle ja kaada päälle seesami-soijakastiketta.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
20 min
Valmistelu aika:
20 min
965 kJ / 230 kcal
Fett / Rasva:
18 g
Protein / Proteiini:
8.2 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
9.5 g
Ainekset 4 annokselle
- 120 g katkarapuja tai jättikatkarapuja
- 100 g vihreitä papuja
- 1 porkkana
- 60 g siitakesieniä tai muita sieniä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 4 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta
- 6 rkl kasviöljyä