
Currykastike soijakastikkeella ja kookosmaidolla
Nopea ja helppo intialainen kasvisruoka, joka maustetaan täyteläisellä Kikkoman-soijakastikkeella. Voit käyttää reseptissä haluamiasi kasviksia.

Ainekset 4 annokselle
- Kookosöljyä tai öljyä paistamiseen
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 rkl curryjauhesekoitusta (Mild Madras tai vastaava)
- 3 rkl vettä
- 500–600 g kasviksia (herkkusieniä, punaista paprikaa, porkkanoita, parsakaalia, kesäkurpitsaa jne.) leikattuina kuutioiksi tai paloiksi (suupalan kokoisiksi)
- 1 tlk kikherneitä
- 2 tlk kookosmaitoa
- 60–100 ml Kikkoman-soijakastiketta (halutun suolaisuuden mukaan)
- Silputtua tuoretta korianteria koristeluun
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi. Ruskista sipulit kattilassa kuumassa öljyssä 3–4 minuutin ajan välillä sekoitellen.
2. Sekoita curryjauhe veden kanssa tasaiseksi tahnaksi. Lisää kattilaan ja paista miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
3. Sekoita usein äläkä anna seoksen palaa. Lisää kasvikset, sekoita ja lisää sitten kookosmaito ja soijakastike.
4. Sekoita ja varmista, että ainekset eivät jää kiinni kattilan pohjaan. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuutin ajan tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
5. Lisää kikherneet ja keitä vielä minuutin ajan. Tarjoa kuumana villiriisin kera. Koristele silputulla korianterilla.
Vinkki: tämä curry maistuu parhaalta seuraavana päivänä!
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- Kookosöljyä tai öljyä paistamiseen
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 rkl curryjauhesekoitusta (Mild Madras tai vastaava)
- 3 rkl vettä
- 500–600 g kasviksia (herkkusieniä, punaista paprikaa, porkkanoita, parsakaalia, kesäkurpitsaa jne.) leikattuina kuutioiksi tai paloiksi (suupalan kokoisiksi)
- 1 tlk kikherneitä
- 2 tlk kookosmaitoa
- 60–100 ml Kikkoman-soijakastiketta (halutun suolaisuuden mukaan)
- Silputtua tuoretta korianteria koristeluun