Churrot suklaakastikkeella

kokonaisaika 30 min
15 min esivalmistelut
15 min valmistus

Churrot ovat pursotettavia, uppopaistettuja leivonnaisia. Niiden päälle ripotellaan kanelia ja sokeria, ja lisänä tarjotaan paksua suklaakastiketta.

Ainekset

4 annosta

Churrot:

250 ml
vettä
25 g
voita
125 g
sokeria
1 ½ tl
jauhettua kanelia
175 g
vehnäjauhoja
1 
kananmuna
Öljyä paistamiseen

Suklaakastike:

25 g
voita
50 ml
kuohukermaa
75 g
tummaa suklaata
Ravintosisältö (per annos): 2452 kJ  /  588 kcal
28,7 g Rasva
8,3 g Proteiini
74,6 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Churrotaikinaan: Lisää paistokasariin vesi, voi, 25 g sokeria, 0,5 tl kanelia ja soijakastike. Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja vesi kiehuu. Lisää jauhot ja sekoita. Kuumenna miedolla lämmöllä 2–3 minuutin ajan. Ota kasari levyltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lisää kananmuna ja sekoita se taikinaan. Laita taikina pursotinpussiin, johon on kiinnitetty tähtitylla. 

Vaihe 2

Kuumenna öljy 170 asteeseen suuressa kattilassa tai rasvakeittimessä. Pursota taikinasta 5–6 cm pitkiä pötkylöitä. Paista 3–4 minuuttia, kunnes churrot ovat rapeita ja kullankeltaisia. 

Vaihe 3

Sekoita 1 tl kanelia ja 100 g sokeria. Sirottele kuumien churrojen päälle kaneli-sokeriseosta.

Vaihe 4

Valmista kastike laittamalla voi, kerma ja pilkottu suklaa pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut kermaan. Mausta soijakastikkeella ja tarjoa churrojen kanssa.

Tip

Tällä ohjeella churroja valmistuu melko iso annos, mutta pienempää taikinamäärää on vaikea valmistaa. Voit halutessasi pursottaa kaiken taikinan ja pakastaa osan churroista. Paista kerralla vain haluamasi määrä.

Voit tarjota churrojen kanssa suklaakastikkeen lisäksi myös vaniljajäätelöä.

Resepti-ID: 1059

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Churrotaikinaan: Lisää paistokasariin vesi, voi, 25 g sokeria, 0,5 tl kanelia ja soijakastike. Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja vesi kiehuu. Lisää jauhot ja sekoita. Kuumenna miedolla lämmöllä 2–3 minuutin ajan. Ota kasari levyltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lisää kananmuna ja sekoita se taikinaan. Laita taikina pursotinpussiin, johon on kiinnitetty tähtitylla. 

Kuumenna öljy 170 asteeseen suuressa kattilassa tai rasvakeittimessä. Pursota taikinasta 5–6 cm pitkiä pötkylöitä. Paista 3–4 minuuttia, kunnes churrot ovat rapeita ja kullankeltaisia. 

Sekoita 1 tl kanelia ja 100 g sokeria. Sirottele kuumien churrojen päälle kaneli-sokeriseosta.

Valmista kastike laittamalla voi, kerma ja pilkottu suklaa pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut kermaan. Mausta soijakastikkeella ja tarjoa churrojen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.