
Chili sin carne

Ainekset 4 annokselle
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1 tölkki linssejä
- 2 rkl kasviöljyä
- 1 tl chilihiutaleita
- 2 tl jauhettua korianteria
- 2 tl kuminaa
- 1 rkl savustettua paprikajauhetta
- 1 rkl oreganoa
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 100 ml Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- 1 iso bataatti
- 1 tölkki kidneypapuja
- 8 rkl kaurajogurttia
- muutama korianterin lehti
- 8 pientä tortillalettua
Valmistusohje
Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa sipulit suikaleiksi ja purista valkosipulinkynnet puristimella. Halkaise paprika, poista siemenet ja kannat, huuhdo vedellä ja leikkaa suikaleiksi. Valuta linssit.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit ja valkosipuli öljyssä. Lisää joukkoon paprika, chilihiutaleet, korianteri, kumina, paprikajauhe ja oregano ja paista 1–2 minuuttia. Lisää joukkoon linssit, tomaatit, 300 ml vettä ja Teriyaki-kastike ja anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia.
Kuori ja pese bataatti ja leikkaa kuutioiksi. Valuta kidneypavut. Lisää pavut ja bataattikuutiot pannulle chilin joukkoon ja anna kiehua hiljalleen n. 20–25 minuuttia. Nosta chili sin carnen päälle jogurttinokareita, koristele korianterilla ja tarjoa tortillojen kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1 tölkki linssejä
- 2 rkl kasviöljyä
- 1 tl chilihiutaleita
- 2 tl jauhettua korianteria
- 2 tl kuminaa
- 1 rkl savustettua paprikajauhetta
- 1 rkl oreganoa
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 100 ml Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
- 1 iso bataatti
- 1 tölkki kidneypapuja
- 8 rkl kaurajogurttia
- muutama korianterin lehti
- 8 pientä tortillalettua