
Broilerinmaksavartaat

Ainekset 4 annokselle
- 240 g broilerinmaksaa
- 6 rkl Kikkomanin Yakitori-kastiketta
tai
tai Kastike broilerinmaksavartaille:
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl punaviiniä
- 2,5 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- ½ rkl kasviöljyä
- ½ tl sansho-pippuria (tai valkopippuria)
Valmistusohje
- Poista broilerinmaksasta suonet ja kalvot, huuhdo maksa ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa maksa n. 2,5 cm:n paloiksi ja pujota palat vartaisiin.
- Kuumenna kasviöljy pannulla ja paista broilerinmaksavartaita keskisuurella lämmöllä kannen alla n. 3 minuuttia. Käännä vartaat ja paista vielä minuutin ajan. Nosta vartaat lautaselle ja pidä lämpiminä.
- Kaada pannulle jäänyt rasva pois. Kaada Yakitori-kastike (tai Kikkomanin makea soijakastike riisille) pannulle ja kuumenna. Nosta vartaat takaisin pannulle ja heiluttele pannua, jotta vartaat peittyvät kokonaan kastikkeeseen.
- Nosta vartaat lautaselle, ripottele päälle sansho-pippuria (tai valkopippuria) ja tarjoa.
Valmistus, jos et käytä Kikkomanin Yakitori-kastiketta (tai Kikkomanin makeaa soijakastiketta riisille):
- Valmista paistamiseen asti samalla tavoin kuin yllä. Kaada pannulle jäänyt rasva pois. Lisää pannulle hunaja ja punaviini ja anna kiehua hiljalleen, kunnes hunaja on liuennut. Kaada joukkoon soijakastike ja anna kiehua, kunnes kastike on hieman paksuuntunut.
- Nosta vartaat takaisin pannulle ja heiluttele pannua, jotta vartaat peittyvät kokonaan kastikkeeseen.
- Nosta vartaat lautaselle, ripottele päälle sansho-pippuria (tai valkopippuria) ja tarjoa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 240 g broilerinmaksaa
- 6 rkl Kikkomanin Yakitori-kastiketta
tai
tai Kastike broilerinmaksavartaille:
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl punaviiniä
- 2,5 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- ½ rkl kasviöljyä
- ½ tl sansho-pippuria (tai valkopippuria)