
Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat

Ainekset 4 annokselle
Marinadi:
- 10 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta (n. 100 ml)
- 5 rkl hunajaa
- 1 rkl balsamietikkaa
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 broilerin koipireittä
Lisuke:
- 400 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
- 4 valkosipulinkynttä
- 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)
- 100 g vihreitä papuja
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa, vastajauhettua pippuria
Valmistusohje
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa hyvin keskenään.
- Huuhdo broilerinkoivet, kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä broilerinkoipia n. 10 sekuntia. Huuhdo broilerinkoivet kylmällä vedellä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
- Pistele lihaan reikiä haarukalla molemmin puolin, mutta varo osumasta luuhun. Nosta broilerinkoivet marinadiin ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Nosta broilerinkoivet uunipellille nahkapuoli alaspäin (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan).
- Levitä perunat ja valkosipulinkynnet pellille broilerinkoipien ympärille ja paista uunissa 15–20 minuuttia.
- Nosta pelti pois uunista ja käännä broilerinkoivet. Huuhdo tomaatit ja levitä pellille muiden ainesten joukkoon.
- Sivele broilerinkoipien pintaan jäljelle jäänyttä marinadia ja pirskottele loput marinadista perunoiden ja tomaattien päälle.
- Nosta uunin lämpötila 230 asteeseen ja paista vielä 12–15 minuuttia (jos broilerinkoivet ovat isoja, paistoaika voi olla hieman pidempi).
- Pese pavut ja leikkaa päät irti. Paista papuja pannulla kuumassa öljyssä 2–3 minuuttia ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Nosta pelti pois uunista ja levitä pavut pellille. Nostele pellille kertynyttä paistolientä broilerinkoipien päälle ja tarjoa.
TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Marinadi:
- 10 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta (n. 100 ml)
- 5 rkl hunajaa
- 1 rkl balsamietikkaa
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 broilerin koipireittä
Lisuke:
- 400 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
- 4 valkosipulinkynttä
- 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)
- 100 g vihreitä papuja
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa, vastajauhettua pippuria