Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat
Hae
Suodattaa
Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat
Bookmark
29 / 375

Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat

Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat
Valmistusaika 140 min
Valmistelu aika: 100 min
Marinointiaika: 40 min
1902 kJ / 454 kcal
Rasva: 21.5 g
Protein / Proteiini: 32.3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 31.2 g

Ainekset 4 annokselle

Marinadi:

  • 4 broilerin koipireittä

Lisuke:

  • 400 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 rkl oliiviöljyä                            
  • suolaa, vastajauhettua pippuria

Valmistusohje

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa hyvin keskenään.
  2. Huuhdo broilerinkoivet, kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä broilerinkoipia n. 10 sekuntia. Huuhdo broilerinkoivet kylmällä vedellä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
  3. Pistele lihaan reikiä haarukalla molemmin puolin, mutta varo osumasta luuhun. Nosta broilerinkoivet marinadiin ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Nosta broilerinkoivet uunipellille nahkapuoli alaspäin (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan).
  5. Levitä perunat ja valkosipulinkynnet pellille broilerinkoipien ympärille ja paista uunissa 15–20 minuuttia.
  6. Nosta pelti pois uunista ja käännä broilerinkoivet. Huuhdo tomaatit ja levitä pellille muiden ainesten joukkoon.
  7. Sivele broilerinkoipien pintaan jäljelle jäänyttä marinadia ja pirskottele loput marinadista perunoiden ja tomaattien päälle.
  8. Nosta uunin lämpötila 230 asteeseen ja paista vielä 12–15 minuuttia (jos broilerinkoivet ovat isoja, paistoaika voi olla hieman pidempi).
  9. Pese pavut ja leikkaa päät irti. Paista papuja pannulla kuumassa öljyssä 2–3 minuuttia ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  10. Nosta pelti pois uunista ja levitä pavut pellille. Nostele pellille kertynyttä paistolientä broilerinkoipien päälle ja tarjoa.

TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 140 min
Valmistelu aika: 100 min
Marinointiaika: 40 min
1902 kJ / 454 kcal
Rasva: 21.5 g
Protein / Proteiini: 32.3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 31.2 g

Ainekset 4 annokselle

Marinadi:

  • 4 broilerin koipireittä

Lisuke:

  • 400 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 rkl oliiviöljyä                            
  • suolaa, vastajauhettua pippuria