Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat
Hae
Suodattaa
Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat
Bookmark
198 / 328

Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat

Valmistelu aika: 1 tuntia 40 minuuttia
Marinointiaika: 40 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 1902 kJ / 455 kcal

Ainekset 4 annoksille

Marinadi:

  • 4 broilerin koipireittä

Lisuke:

  • 400 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 rkl oliiviöljyä                            
  • suolaa, vastajauhettua pippuria

Valmistusohje

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa hyvin keskenään.
  2. Huuhdo broilerinkoivet, kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä broilerinkoipia n. 10 sekuntia. Huuhdo broilerinkoivet kylmällä vedellä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
  3. Pistele lihaan reikiä haarukalla molemmin puolin, mutta varo osumasta luuhun. Nosta broilerinkoivet marinadiin ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Nosta broilerinkoivet uunipellille nahkapuoli alaspäin (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan).
  5. Levitä perunat ja valkosipulinkynnet pellille broilerinkoipien ympärille ja paista uunissa 15–20 minuuttia.
  6. Nosta pelti pois uunista ja käännä broilerinkoivet. Huuhdo tomaatit ja levitä pellille muiden ainesten joukkoon.
  7. Sivele broilerinkoipien pintaan jäljelle jäänyttä marinadia ja pirskottele loput marinadista perunoiden ja tomaattien päälle.
  8. Nosta uunin lämpötila 230 asteeseen ja paista vielä 12–15 minuuttia (jos broilerinkoivet ovat isoja, paistoaika voi olla hieman pidempi).
  9. Pese pavut ja leikkaa päät irti. Paista papuja pannulla kuumassa öljyssä 2–3 minuuttia ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  10. Nosta pelti pois uunista ja levitä pavut pellille. Nostele pellille kertynyttä paistolientä broilerinkoipien päälle ja tarjoa.

TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 4 annoksille

Marinadi:

  • 4 broilerin koipireittä

Lisuke:

  • 400 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 rkl oliiviöljyä                            
  • suolaa, vastajauhettua pippuria