Hae
Suodata
Broccoli-kukkakaalisalaatti
Bookmark
26 / 277

Broccoli-kukkakaalisalaatti

Tämä rapsakka salaatti on mainio lisuke grilliruoille. Se sopii hyvin myös alkupalaksi tai kevyeksi välipalaksi.

Broccoli-kukkakaalisalaatti
Valmistusaika 20 min
Valmistelu aika: 15 min
Kokkausaika 5 min
3952 kJ / 988 kcal
Fett / Rasva: 78 g
Protein / Proteiini: 32 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 44 g

Ainekset 2 annokselle

  • ½ parsakaali
  • ½ kukkakaali
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli tai salottisipuli
  • 60 g cheddarjuustoa

Kastike:

  • 3 rkl Kikkomanin soijakastiketta
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 rkl pilkottua ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Irrota parsakaalin ja kukkakaalin kukinnot ja keitä niitä suolatussa, kiehuvassa vedessä. Huuhtele kukinnot lävikössä kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Laita kaalit isoon kulhoon.
  2. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi ja porkkana tikuiksi. Lisää kaalien joukkoon ja sekoita kunnolla.
  3. Sekoita erillisessä kulhossa Kikkomanin soijakastike, majoneesi, hunaja, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori.
  4. Kääntele kastike varovasti salaatin sekaan.
  5. Koristele salaatti paahdetuilla kurpitsansiemenillä, ruohosipulisilpulla ja seesaminsiemenillä.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 20 min
Valmistelu aika: 15 min
Kokkausaika 5 min
3952 kJ / 988 kcal
Fett / Rasva: 78 g
Protein / Proteiini: 32 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 44 g

Ainekset 2 annokselle

  • ½ parsakaali
  • ½ kukkakaali
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli tai salottisipuli
  • 60 g cheddarjuustoa

Kastike:

  • 3 rkl Kikkomanin soijakastiketta
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 2 rkl pilkottua ruohosipulia