
24 / 287
Broccoli-kukkakaalisalaatti
Tämä rapsakka salaatti on mainio lisuke grilliruoille. Se sopii hyvin myös alkupalaksi tai kevyeksi välipalaksi.
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Salaatit
Vihannekset
Kasvisruoat
BBQ
Kesä
Valmisteluaikaa < 20 min

Valmistusaika
20 min
Valmistelu aika:
15 min
Kokkausaika
5 min
3952 kJ / 988 kcal
Fett / Rasva:
78 g
Protein / Proteiini:
32 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
44 g
Ainekset 2 annokselle
- ½ parsakaali
- ½ kukkakaali
- 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 1 porkkana
- 1 punasipuli tai salottisipuli
- 60 g cheddarjuustoa
Kastike:
- 3 rkl Kikkomanin soijakastiketta
- 3 rkl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 2 rkl pilkottua ruohosipulia
Valmistusohje
- Irrota parsakaalin ja kukkakaalin kukinnot ja keitä niitä suolatussa, kiehuvassa vedessä. Huuhtele kukinnot lävikössä kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Laita kaalit isoon kulhoon.
- Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi ja porkkana tikuiksi. Lisää kaalien joukkoon ja sekoita kunnolla.
- Sekoita erillisessä kulhossa Kikkomanin soijakastike, majoneesi, hunaja, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori.
- Kääntele kastike varovasti salaatin sekaan.
- Koristele salaatti paahdetuilla kurpitsansiemenillä, ruohosipulisilpulla ja seesaminsiemenillä.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
20 min
Valmistelu aika:
15 min
Kokkausaika
5 min
3952 kJ / 988 kcal
Fett / Rasva:
78 g
Protein / Proteiini:
32 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
44 g
Ainekset 2 annokselle
- ½ parsakaali
- ½ kukkakaali
- 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 1 porkkana
- 1 punasipuli tai salottisipuli
- 60 g cheddarjuustoa
Kastike:
- 3 rkl Kikkomanin soijakastiketta
- 3 rkl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 2 rkl pilkottua ruohosipulia