Hae
Suodattaa
Bataattipihvit, värikkäät kasvistikut ja avokadotahna
Bookmark
322 / 328

Bataattipihvit, värikkäät kasvistikut ja avokadotahna

Valmistelu aika: 35 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 1312 kJ / 314 kcal

Ainekset 4 annoksille

Avokadotahna:

  • ½ iso avokado
  • 100 ml mantelimaitoa
  • 2 rkl paksua kookosmaitoa
  • ½ tl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja vastajauhettua pippuria

Kasvistikut:

  • 100 g punaista ja 100 g keltaista paprikaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 rkl kasviöljyä
  • suolaa ja vastajauhettua pippuria

Bataattipihvit:

Valmistusohje

  1. Valmista ensin avokadotahna: Poista avokadosta kivi ja kuori. Pilko avokadon hedelmäliha ja soseuta tasaiseksi mantelimaidon ja kookosmaidon kanssa. Kaada avokadoseos kattilaan, kuumenna ja mausta sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista seuraavaksi kasvistikut: Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat, pese paprikat ja leikkaa suikaleiksi. Huuhdo pavut ja leikkaa päät pois. Kuumenna öljy paistinpannulla, nosta paprikasuikaleet ja pavut pannulle, kuullota ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Valmista sitten bataattipihvit: Pese bataatit ja leikkaa vinosti n. 1,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet lautaselle vieri viereen, peitä tuorekelmulla ja kypsennä mikroaaltouunissa 450 W:n teholla n. 4–5 minuuttia. Poista tuorekelmu, anna bataattiviipaleiden hieman jäähtyä ja ripottele viipaleiden päälle jauhoja.
  4. Kuumenna margariini paistinpannulla, paista bataattiviipaleita keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta bataattipihvit pois pannulta ja pidä lämpiminä.
  5. Mittaa sokeri ja omenamehu pannulle ja keitä kokoon, kunnes seos paksuuntuu. Kaada joukkoon soijakastike ja kiehauta. Nosta bataattiviipaleet takaisin pannulle ja karamellisoi kastikkeella.
  6. Annostele kasvistikut lautasille, nosta bataattipihvit päälle ja kaada päälle loput kastikkeesta. Nosta viereen nokare avokadotahnaa ja tarjoile.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 4 annoksille

Avokadotahna:

  • ½ iso avokado
  • 100 ml mantelimaitoa
  • 2 rkl paksua kookosmaitoa
  • ½ tl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja vastajauhettua pippuria

Kasvistikut:

  • 100 g punaista ja 100 g keltaista paprikaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 rkl kasviöljyä
  • suolaa ja vastajauhettua pippuria

Bataattipihvit: