Avokadolla ja paprikasalsalla maustettu teriyaki-nyhtöjakkihedelmä- ja riisikulho

kokonaisaika 35 min
15 min esivalmistelut
20 min valmistus

Tämä helppo vegaani riisikulho on saanut inspiraationsa meksikolaisista mauista. Maukas nyhtöjakkihedelmä, sekoitettu paprikasalsa ja avokado ovat upea lounas- tai päivällisyhdistelmä.

Ainekset

2 annosta
100 g
valkoista riisiä
200 g
säilöttyä nyhtöjakkihedelmää
50 g
tomaattipyrettä
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
jauhettua kuminaa
 ¼ tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
chilihiutaleita
2 rkl
oliiviöljyä
1 
avokado
1 tl
mustia seesaminsiemeniä
100 g
punaista paprikaa
100 g
vihreää paprikaa
100 g
keltaista paprikaa
1 
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunamehua
 ½ tl
jauhettua pippuria
tuoretta korianteria
Ravintosisältö (per annos): 2747 kJ  /  656 kcal
29,2 g Rasva
10,6 g Proteiini
61,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Keitä riisi kypsäksi.

Vaihe 2

Huuhtele nyhtöjakkihedelmä ja sekoita huolellisesti Kikkoman teriyaki -marinadin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa. Paista kaikki oliiviöljyssä.

Vaihe 3

Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Paista lyhyesti oliiviöljyssä yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa. Mausta sitruunamehulla, Kikkoman teriyaki -marinadilla, pippurilla, kuminalla ja tuoreella korianterilla. Kuori avokado, leikkaa se viipaleiksi ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Vaihe 4

Jaa keitetty riisi kahteen kulhoon ja tarjoile täytteiden kanssa.

Resepti-ID: 1052

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Keitä riisi kypsäksi.

Huuhtele nyhtöjakkihedelmä ja sekoita huolellisesti Kikkoman teriyaki -marinadin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa. Paista kaikki oliiviöljyssä.

Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Paista lyhyesti oliiviöljyssä yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa. Mausta sitruunamehulla, Kikkoman teriyaki -marinadilla, pippurilla, kuminalla ja tuoreella korianterilla. Kuori avokado, leikkaa se viipaleiksi ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Jaa keitetty riisi kahteen kulhoon ja tarjoile täytteiden kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.