Appelsiinimarinoidut lohifileet herkkusieni-kermakastikkeessa

kokonaisaika 80 min
60 min esivalmistelut
20 min marinointi

Ainekset

4 annosta

Appelsiini-soijakastikemarinadi:

3 rkl
appelsiinimehua
6 
appelsiinisiivua (2 marinadia ja 4 paistoa varten)
1 ½ 
oliiviöljyä
4 
nahallista lohifileetä (n. 150 g / filee)
2 
salaattisikuria

Herkkusieni-kermakastike:

250 g
herkkusieniä
1 
sipuli
3 rkl
oliiviöljyä sekä hieman alumiinifolion voiteluun
20 g
voita
suolaa, vastajauhettua pippuria
300 g
kermaa
1 ½ rkl
mietoa sinappia
1 ½ tl
sokeria
Ravintosisältö (per annos): 3181 kJ  /  760 kcal
61,1 g Rasva
37,2 g Proteiini
14,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa hyvin keskenään. Huuhdo lohifileet. Kaada marinadi riittävän suureen pakastepussiin ja nosta joukkoon lohifileet ja 2 appelsiinisiivua. Purista ilma pois pussista, sulje pussi ja anna lohen marinoitua 15–20 minuuttia. Poista sikurisalaateista kannat, pese ja halkaise pituussuunnassa.

Vaihe 2

Harjaa sienet puhtaiksi ja kuori sipuli. Leikkaa sienet ja sipuli 2–3 mm:n paksuisiksi ohuiksi siivuiksi.

Vaihe 3

Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja kuullota sienet ja sipuli. Lisää joukkoon voi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kerma, sinappi, Kikkomanin soijakastike  ja sokeri ja kiehauta.

Vaihe 4

Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Nosta lohifileet pois marinadista ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Rypistä pala alumiinifoliota ja nosta alumiinifolio uunipellille. Sivele folion pintaan hieman öljyä, nosta fileet folion päälle nahkapuoli ylöspäin ja paista uunissa n. 8 minuuttia.

Vaihe 5

Nosta pelti pois uunista ja käännä lohifileet. Kaada herkkusieni-kermakastike lohifileiden ympärille ja nosta halkaistut sikurisalaatit joukkoon.

Vaihe 6

Ripottele halkaistujen sikurisalaattien päälle suolaa ja pippuria ja pirskottele päälle loput oliiviöljystä. Asettele loput 4 appelsiinisiivua lohifileiden päälle, paista vielä n. 10 minuuttia ja tarjoa.

Vinkki:

Kuumenna jäljelle jäänyt marinadi ja pirskottele marinadia kypsien lohifileiden päälle.

TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.

Resepti-ID: 216

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa hyvin keskenään. Huuhdo lohifileet. Kaada marinadi riittävän suureen pakastepussiin ja nosta joukkoon lohifileet ja 2 appelsiinisiivua. Purista ilma pois pussista, sulje pussi ja anna lohen marinoitua 15–20 minuuttia. Poista sikurisalaateista kannat, pese ja halkaise pituussuunnassa.

Harjaa sienet puhtaiksi ja kuori sipuli. Leikkaa sienet ja sipuli 2–3 mm:n paksuisiksi ohuiksi siivuiksi.

Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja kuullota sienet ja sipuli. Lisää joukkoon voi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kerma, sinappi, Kikkomanin soijakastike  ja sokeri ja kiehauta.

Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Nosta lohifileet pois marinadista ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Rypistä pala alumiinifoliota ja nosta alumiinifolio uunipellille. Sivele folion pintaan hieman öljyä, nosta fileet folion päälle nahkapuoli ylöspäin ja paista uunissa n. 8 minuuttia.

Nosta pelti pois uunista ja käännä lohifileet. Kaada herkkusieni-kermakastike lohifileiden ympärille ja nosta halkaistut sikurisalaatit joukkoon.

Ripottele halkaistujen sikurisalaattien päälle suolaa ja pippuria ja pirskottele päälle loput oliiviöljystä. Asettele loput 4 appelsiinisiivua lohifileiden päälle, paista vielä n. 10 minuuttia ja tarjoa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.