Hae
Suodattaa
Bookmark
144 / 320

Appelsiinimarinoidut lohifileet herkkusieni-kermakastikkeessa

Valmistelu aika: 1 tuntia 20 minuuttia
Marinointiaika: 20 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 3181 kJ / 760 kcal

Ainekset 4 annoksille

Appelsiini-soijakastikemarinadi:

  • 4 nahallista lohifileetä (n. 150 g / filee)
  • 2 salaattisikuria

 

Herkkusieni-kermakastike:

  • 250 g herkkusieniä 
  • 1 sipuli         
  • 3 rkl oliiviöljyä sekä hieman alumiinifolion voiteluun
  • 20 g voita    
  • suolaa, vastajauhettua pippuria            
  • 3 dl kermaa
  • 1,5 rkl mietoa sinappia  
  • 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta            
  • 1,5 tl sokeria

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa hyvin keskenään. Huuhdo lohifileet. Kaada marinadi riittävän suureen pakastepussiin ja nosta joukkoon lohifileet ja 2 appelsiinisiivua. Purista ilma pois pussista, sulje pussi ja anna lohen marinoitua 15–20 minuuttia. Poista sikurisalaateista kannat, pese ja halkaise pituussuunnassa.
  2. Harjaa sienet puhtaiksi ja kuori sipuli. Leikkaa sienet ja sipuli 2–3 mm:n paksuisiksi ohuiksi siivuiksi.
  3. Kuumenna paistinpannulla 2 rkl öljyä ja kuullota sienet ja sipuli. Lisää joukkoon voi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kerma, sinappi, soijakastike ja sokeri ja kiehauta.
  4. Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Nosta lohifileet pois marinadista ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Rypistä pala alumiinifoliota ja nosta alumiinifolio uunipellille. Sivele folion pintaan hieman öljyä, nosta fileet folion päälle nahkapuoli ylöspäin ja paista uunissa n. 8 minuuttia.
  5. Nosta pelti pois uunista ja käännä lohifileet. Kaada herkkusieni-kermakastike lohifileiden ympärille ja nosta halkaistut sikurisalaatit joukkoon.
  6. Ripottele halkaistujen sikurisalaattien päälle suolaa ja pippuria ja pirskottele päälle loput oliiviöljystä. Asettele loput 4 appelsiinisiivua lohifileiden päälle, paista vielä n. 10 minuuttia ja tarjoa.

Vinkki: Kuumenna jäljelle jäänyt marinadi ja pirskottele marinadia kypsien lohifileiden päälle.

TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 4 annoksille

Appelsiini-soijakastikemarinadi:

  • 4 nahallista lohifileetä (n. 150 g / filee)
  • 2 salaattisikuria

 

Herkkusieni-kermakastike:

  • 250 g herkkusieniä 
  • 1 sipuli         
  • 3 rkl oliiviöljyä sekä hieman alumiinifolion voiteluun
  • 20 g voita    
  • suolaa, vastajauhettua pippuria            
  • 3 dl kermaa
  • 1,5 rkl mietoa sinappia  
  • 2 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta            
  • 1,5 tl sokeria