
17 / 95
Aito japanilainen soija-ramen
Japanissa ramen-keittoon lisätään usein ajitamaa (makeassa soijakastikkeessa marinoituja keitettyjä kananmunia) ja chashua (kypsennettyä, siivutettua porsasta). Tämä suosittu perinteinen soija-ramen valmistuu nopeasti ja helposti Kikkomanin Ramen-liemipohjan avulla.
Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Keitot
Pääruoat
Liha
Nuudelit
Japanilaisia ruokia

Valmistusaika
245 min
Valmistelu aika:
5 min
Marinointiaika:
180 min
Kokkausaika
60 min
2781 kJ / 665 kcal
Fett / Rasva:
24,8 g
Protein / Proteiini:
28,6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
79,8 g
Tyydyttynyt rasva:
24,8 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 rkl maissia (purkkimaissi)
- 100 g kaalia
- 120 g pavunituja
- 30 g paahdettua sipulirouhetta
- 2 kpl soijassa marinoitua kananmunaa (ks. A)
- 70 g paistettua sianlihaa viipaleina (ks. B)
200 g ramen-nuudeleita
Ramen-liemeen:
- 60 ml Kikkomanin Ramen-liemipohjaa
- 540 ml vettä
A: Soijassa marinoidut kananmunat
- 2 keitettyä ja kuorittua kananmunaa
- 3 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1,5 rkl Kikkomanin Mirin-tyylistä makeaa ruuanvalmistuskastiketta
- 0,5 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
B: Paistettu sianliha
- 500 g sianlihaa
- 300 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 200 ml vettä
- 50 ml Kikkomanin Mirin-tyylistä makeaa ruuanvalmistuskastiketta
- 20 ml sakea tai valkoviiniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 20 g tuoretta inkivääriä
Valmistusohje
- Marinoidut kananmunat (A): kiehauta kaikki muut ainekset kohdasta A paitsi kananmunat. Siirrä kattila pois levyltä. Upota keitetyt ja kuoritut kananmunat liemeen ja anna marinoitua 3 tuntia.
- Paistettu porsaanliha (B): paista porsaanlihaa 30 minuuttia. Sekoita keskenään muut ainekset kohdasta B. Laita seos porsaanlihan kanssa painekattilaan ja kypsennä 20 minuuttia.
- Keitä kaalia ja pavunituja vedessä 3-5 minuuttia.
- Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kiehauta kattilassa n. 540 ml vettä ja sekoita joukkoon 60 ml Kikkomanin Ramen-liemipohjaa.
- Annostele keitto kahteen kulhoon. Valuta nuudelit hyvin ja lisää ne keittoon.
- Halkaise kananmunat kahtia ja viipaloi kypsennetty porsaanliha.
- Lisää keittoon kananmunat, viipaloitu porsaanliha, kaali, pavunidut ja maissi. Ripottele päälle paahdettua sipulirouhetta.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
245 min
Valmistelu aika:
5 min
Marinointiaika:
180 min
Kokkausaika
60 min
2781 kJ / 665 kcal
Fett / Rasva:
24,8 g
Protein / Proteiini:
28,6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
79,8 g
Tyydyttynyt rasva:
24,8 g
Ainekset 2 annokselle
- 2 rkl maissia (purkkimaissi)
- 100 g kaalia
- 120 g pavunituja
- 30 g paahdettua sipulirouhetta
- 2 kpl soijassa marinoitua kananmunaa (ks. A)
- 70 g paistettua sianlihaa viipaleina (ks. B)
200 g ramen-nuudeleita
Ramen-liemeen:
- 60 ml Kikkomanin Ramen-liemipohjaa
- 540 ml vettä
A: Soijassa marinoidut kananmunat
- 2 keitettyä ja kuorittua kananmunaa
- 3 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1,5 rkl Kikkomanin Mirin-tyylistä makeaa ruuanvalmistuskastiketta
- 0,5 rkl sokeria
- 2 rkl vettä
B: Paistettu sianliha
- 500 g sianlihaa
- 300 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 200 ml vettä
- 50 ml Kikkomanin Mirin-tyylistä makeaa ruuanvalmistuskastiketta
- 20 ml sakea tai valkoviiniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 20 g tuoretta inkivääriä