Hae
Suodata
Äyriäisiä Ponzu-kasviskastikkeessa
Bookmark
61 / 101

Äyriäisiä Ponzu-kasviskastikkeessa

Äyriäisiä Ponzu-kasviskastikkeessa
Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 50 min
1252 kJ / 299 kcal
Fett / Rasva: 21.3 g
Protein / Proteiini: 14.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 10.8 g

Ainekset 10 annokselle

  • 300 g turskafileetä
  • 10 kalmaria
  • 2-3 mustekalan lonkeroa
  • 10 venussimpukkaa
  • 10 partaveitsisimpukkaa
  • 3 varsisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 1 punainen ja 1 keltainen paprika
  • 20 kivetöntä mustaa oliivia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 kuivattu chilipalko
  • 2-3 rosmariinin vartta
  • 100 ml oliiviöljyä
  • 200 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 2-4 rkl vehnäjauhoja
  • kasviöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

Taputtele turskafilee talouspaperilla kuivaksi ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Puhdista kalmarit ja taputtele kuiviksi. Leikkaa kalmarit renkaiksi. Huuhdo mustekalan lonkerot ja taputtele kuiviksi. Keitä lonkerot kypsiksi vedessä ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Pese simpukat ja keitä kypsiksi vedessä.

Pese selleri, kuori sipuli ja pilko molemmat ohuiksi siivuiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat, huuhtele vedellä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Leikkaa oliivit renkaiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja purista puristimella hienoksi. Liota chilipalkoa 50 ml:ssa kuumaa vettä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Huuhtele rosmariini, taputtele talouspaperilla kuivaksi ja nypi lehdet.

Kaada paistinpannulle 50 ml oliiviöljyä ja kuullota valkosipulia, chilipalkoa ja rosmariinin lehtiä hetken aikaa. Lisää joukkoon kasvikset, kypsennä vielä hetki ja anna hieman jäähtyä. Kaada joukkoon loput oliiviöljystä ja Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja sekoita ainekset keskenään.

Ripottele turskapalojen ja paloiteltujen kalmareiden ja lonkeroiden päälle jauhoja ja friteeraa kasviöljyssä 170 asteessa. Nosta äyriäiset ja kasvikset kulhoon, sekoita hyvin keskenään ja jaa lautasille. Halutessasi voit koristella rosmariinilla.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 50 min
Valmistelu aika: 50 min
1252 kJ / 299 kcal
Fett / Rasva: 21.3 g
Protein / Proteiini: 14.1 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 10.8 g

Ainekset 10 annokselle

  • 300 g turskafileetä
  • 10 kalmaria
  • 2-3 mustekalan lonkeroa
  • 10 venussimpukkaa
  • 10 partaveitsisimpukkaa
  • 3 varsisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 1 punainen ja 1 keltainen paprika
  • 20 kivetöntä mustaa oliivia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 kuivattu chilipalko
  • 2-3 rosmariinin vartta
  • 100 ml oliiviöljyä
  • 200 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 2-4 rkl vehnäjauhoja
  • kasviöljyä friteeraukseen