
Aasialaisia pihvejä
Valmista marinoitu aasialainen grillipihvi täydellisesti KIKKOMAN sopii täydellisesti yhteen grillissä kypsennetyn aasialainen pihvin kanssa. Naudan sisäfileetä aasialaistyyppisessä marinadissa. KIKKOMAN-soijakastikkeella terävät maut tasapainottuvat optimaalisesti. Erityinen ruokalaji vieraille.

Ainekset 4 annokselle
½ punainen chili
2 valkosipulinkynttä
4 rkl KIKKOMAN-soijakastiketta
2 rkl sherryä
1 tl hunajaa
1 tl sambal oelekia
4 naudan fileepihviä (paksuus noin 4 cm)
suolaa
Valmistusohje
- Pese chili, poista siitä siemenet ja kuutioi se. Kuori ja purista valkosipuli. Sekoita molemmat huolellisesti yhdessä KIKKOMAN-soijakastikkeen, sherryn, hunajan ja sambal oelekin kanssa.
- Laita pihvit kulhoon ja peitä marinadilla. Marinoi jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.
- Poista pihvit marinadista, taputtele kuivaksi ja mausta suolalla. Grillaa korkealla, suoralla lämmöllä noin 1 ½ minuuttia. Käännä 90 astetta kauniin grillikuvion aikaansaamiseksi ja grillaa vielä 1½ minuuttia. Käännä pihvit ja grillaa ne toiselta puolelta samalla tavalla.
- Aseta pihvit grillin kohtalaisen kuumalle epäsuoralle alueelle ja jatka kypsentämistä 5–10 minuuttia, jotta liemet pääsevät leviämään lihaan ja pihveistä tulisi mehukkaita ja pehmeitä. Ihanteellinen sisälämpötila on 50–55 °C.
Valmista tulinen sambal oelek itse:
- Pese 200 g punaista chiliä ja leikkaa se hienoksi siemenien kanssa. Laita 5 hienoksi leikattua chiliä sivuun.
- Hauduta loput chilit 100 ml:ssa vettä n. 8 minuuttia, laita siivilään ja anna valua.
- Soseuta raa'at chilit hienoksi, sekoita joukkoon 1 rkl öljyä ja mausta sitruunamehulla, fariinisokerilla, valkoviinietikalla ja suolalla.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
½ punainen chili
2 valkosipulinkynttä
4 rkl KIKKOMAN-soijakastiketta
2 rkl sherryä
1 tl hunajaa
1 tl sambal oelekia
4 naudan fileepihviä (paksuus noin 4 cm)
suolaa