Aasialaiset lohi-paprikavartaat

kokonaisaika 50 min
20 min esivalmistelut
20 min marinointi
10 min valmistus

Mehukkaat teriyakilla ja seesamilla maustetut lohivartaat maistuvat raikkaan fenkoli-omenasalaatin kanssa. Kevyttä ja herkullista grilliruokaa!

Ainekset

2 annosta
400 g
lohifileetä
1 
limetin mehu ja raastettu kuori
1 
vihreä paprika
1 hyppysellinen
chilihiutaleita
1 nippu
kevätsipuleita
2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Fenkolisalaatti

1 
fenkoli
80 ml
oliiviöljyä
1 
hapan omena
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
hunajaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
Ravintosisältö (per annos): 5056 kJ  /  1264 kcal
63 g Rasva
88 g Proteiini
90 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa lohi kuutioiksi.  Mausta pippurilla, chilihiutaleilla ja Kikkomanin Teriyaki-marinadilla. Lisää limetin mehu ja osa raastetusta kuoresta. Lisää seesamiöljy ja sekoita hyvin. Jätä lohi marinoitumaan.

Vaihe 2

Leikkaa vihreä paprika samankokoisiksi paloiksi kuin lohi.

Vaihe 3

Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa omena tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Lisää hunaja, sitruunamehu ja oliiviöljy. Sekoita ainekset hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Pujottele metallivartaaseen vuoronperään lohipaloja ja paprikan paloja.

Vaihe 5

Sivele vartaat jäljelle jääneellä marinadilla ja ripottele pinnalle 1 rkl seesaminsiemeniä.

Vaihe 6

Grillaa vartaita kovassa lämmössä n. 10 minuuttia. Kääntele vartaita välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Vaihe 7

Ennen tarjoilua ripottele vartaiden päälle viipaloitu kevätsipuli, loput seesaminsiemenet ja raastettu limetinkuori. Tarjoa fenkolisalaatin kera.

Resepti-ID: 1117

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa lohi kuutioiksi.  Mausta pippurilla, chilihiutaleilla ja Kikkomanin Teriyaki-marinadilla. Lisää limetin mehu ja osa raastetusta kuoresta. Lisää seesamiöljy ja sekoita hyvin. Jätä lohi marinoitumaan.

Leikkaa vihreä paprika samankokoisiksi paloiksi kuin lohi.

Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa omena tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Lisää hunaja, sitruunamehu ja oliiviöljy. Sekoita ainekset hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Pujottele metallivartaaseen vuoronperään lohipaloja ja paprikan paloja.

Sivele vartaat jäljelle jääneellä marinadilla ja ripottele pinnalle 1 rkl seesaminsiemeniä.

Grillaa vartaita kovassa lämmössä n. 10 minuuttia. Kääntele vartaita välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Ennen tarjoilua ripottele vartaiden päälle viipaloitu kevätsipuli, loput seesaminsiemenet ja raastettu limetinkuori. Tarjoa fenkolisalaatin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.