
Aasialaiset kukkakaaliwingsit

Ainekset 4 annokselle
Kukkakaaliwingsit:
- 1 kukkakaali
- 65 g vehnäjauhoja
- 2 rkl luonnonmukaisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl ketsuppia
- 50 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua gluteenitonta Tamari-soijakastiketta
- 2 rkl vaaleaa sokerisiirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl limetin mehua
Lisäksi:
- 2 kevätsipulia
- 200 ml kookosmaitoa
- 75 g maapähkinävoita
- 2 rkl limetin mehua
- 2 rkl luonnonmukaisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- chilijauhetta
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- muutama korianterin lehti
Valmistusohje
Huuhdo ja paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita jauhot, noin 150 ml vettä ja soijakastike keskenään. Kääntele kukkakaalin kukinnot jauhoseoksessa ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista kukkakaaleja uunissa 225 asteessa (kiertoilmalla 205 asteessa) n. 15 minuuttia.
Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Valmista marinadi sekoittamalla valkosipuli, ketsuppi, Tamari-soijakastike, siirappi, inkivääri, öljy ja limetin mehu keskenään. Kääntele kuumat kukkakaaliwingsit marinadissa, nosta takaisin pellille ja paista vielä n. 5–10 minuuttia.
Poista kevätsipuleista kannat ja huonot varsiosat, huuhdo vedellä ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kiehauta kookosmaito ja maapähkinävoi kattilassa ja mausta limetin mehulla, soijakastikkeella ja chilijauheella. Koristele kukkakaaliwingsit kevätsipuleilla, seesaminsiemenillä ja korianterilla ja tarjoa kookoskastikkeen kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Kukkakaaliwingsit:
- 1 kukkakaali
- 65 g vehnäjauhoja
- 2 rkl luonnonmukaisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl ketsuppia
- 50 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua gluteenitonta Tamari-soijakastiketta
- 2 rkl vaaleaa sokerisiirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl limetin mehua
Lisäksi:
- 2 kevätsipulia
- 200 ml kookosmaitoa
- 75 g maapähkinävoita
- 2 rkl limetin mehua
- 2 rkl luonnonmukaisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- chilijauhetta
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- muutama korianterin lehti