Aasialaiset kukkakaaliwingsit

kokonaisaika 45 min
45 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta

Kukkakaaliwingsit

1 
kukkakaali
65 g
vehnäjauhoja
3 
valkosipulinkynttä
3 rkl
ketsuppia
2 rkl
vaaleaa sokerisiirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 rkl
seesamiöljyä
3 rkl
limetin mehua

Lisäksi

2 
kevätsipulia
200 ml
kookosmaitoa
75 g
maapähkinävoita
2 rkl
limetin mehua
chilijauhetta
2 rkl
seesaminsiemeniä
muutama korianterin lehti
Ravintosisältö (per annos): 1888 kJ  /  451 kcal
15,9 g Rasva
15,3 g Proteiini
40,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Huuhdo ja paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita jauhot, noin 150 ml vettä ja soijakastike keskenään. Kääntele kukkakaalin kukinnot jauhoseoksessa ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista kukkakaaleja uunissa 225 asteessa (kiertoilmalla 205 asteessa) n. 15 minuuttia.

Vaihe 2

Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Valmista marinadi sekoittamalla valkosipuli, ketsuppi, Tamari-soijakastike, siirappi, inkivääri, öljy ja limetin mehu keskenään. Kääntele kuumat kukkakaaliwingsit marinadissa, nosta takaisin pellille ja paista vielä n. 5–10 minuuttia.

Vaihe 3

Poista kevätsipuleista kannat ja huonot varsiosat, huuhdo vedellä ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kiehauta kookosmaito ja maapähkinävoi kattilassa ja mausta limetin mehulla, soijakastikkeella ja chilijauheella. Koristele kukkakaaliwingsit kevätsipuleilla, seesaminsiemenillä ja korianterilla ja tarjoa kookoskastikkeen kanssa.

Resepti-ID: 56

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Huuhdo ja paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita jauhot, noin 150 ml vettä ja soijakastike keskenään. Kääntele kukkakaalin kukinnot jauhoseoksessa ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista kukkakaaleja uunissa 225 asteessa (kiertoilmalla 205 asteessa) n. 15 minuuttia.

Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Valmista marinadi sekoittamalla valkosipuli, ketsuppi, Tamari-soijakastike, siirappi, inkivääri, öljy ja limetin mehu keskenään. Kääntele kuumat kukkakaaliwingsit marinadissa, nosta takaisin pellille ja paista vielä n. 5–10 minuuttia.

Poista kevätsipuleista kannat ja huonot varsiosat, huuhdo vedellä ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kiehauta kookosmaito ja maapähkinävoi kattilassa ja mausta limetin mehulla, soijakastikkeella ja chilijauheella. Koristele kukkakaaliwingsit kevätsipuleilla, seesaminsiemenillä ja korianterilla ja tarjoa kookoskastikkeen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.