
1 / 519
Itämaiset hapanimelämarinoidut grilliribsit
Hapanimelät grilliribsit BBQ-marinadilla, joka sisältää Kikkomanin soijakastiketta, inkivääriä, sitruunaa, seesamiöljyä, hunajaa ja seesaminsiemeniä. Glaseeraus tulee olemaan herkullisen tahmea, joten lautasliinat kannattaa pitää käsillä!
Luonnollisesti valmistettu soijakastike
Marinadit, dipit ja salaatinkastikkeet
Pääruoat
Liha
BBQ
Kesä

Valmistusaika
35 min
Valmistelu aika:
10 min
Marinointiaika:
180 min
Kokkausaika
25 min
2652 kJ / 633 kcal
Fett / Rasva:
35.1 g
Protein / Proteiini:
39.6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
31.8 g
Ainekset 4 annokselle
- 2 kg spare ribsejä
- suolaa
Marinadi:
- 1 pieni luomusitruuna
- 1 pieni pala inkivääriä (noin 1,5 cm)
- 1 valkosipulinkynsi
- 5–6 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 3 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 2 ruokalusikallista seesamiöljyä
- 3–4 ruokalusikallista hunajaa
- 3 ruokalusikallista valkoista balsamiviinietikkaa (tai valkoviini /omesiiderietikka)
- vastajauhettua pippuria
- 4 teelusikallista seesaminsiemeniä
Salaatti:
- 1 mango
- 1 roomansalaatti (tai 2 pikkusalaattia)
- 2 porkkanaa
- 100 g ituja
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 2–3 ruokalusikallista valkoista balsamiviinietikkaa
- 1 dl omenamehua
- 2–3 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1–2 teelusikallista vaahterasiirappia
- vastajauhettua pippuria
Valmistusohje
- Keitä ribsejä kiehuvassa suolavedessä noin 50–70 minuuttia niiden paksuuden mukaan. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä hetki.
- Aloita marinadin valmistus pesemällä sitruuna kuuman veden alla ja taputtelemalla se kuivaksi. Raasta osa kuoresta, leikkaa sitruuna puoliksi ja purista mehu. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynsi ja silppua molemmat pieneksi. Sekoita keskenään sitruunankuoriraaste, sitruunan mehu, soijakastike, oliiviöljy, seesamiöljy, hunaja, viinietikka, inkivääri, valkosipuli, pippuri ja seesaminsiemenet. Sivele ribsit marinadilla ja laita ne jääkaappiin noin 2–3 tunniksi ennen grillausta.
- Valmista tällä välin salaatti. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kivestä. Viipaloi mangon hedelmäliha ohuiksi siivuiksi. Viipaloi, pese ja kuivaa salaatti. Pese ja kuori porkkanat ja höylää ne ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä. Pese idut tarvittaessa.
- Valmista kastike sekoittamalla tehosekoittimessa 4 ruokalusikallista viipaloitua mangoa sekä oliiviöljy, viinietikka, omenamehu, soijakastike ja vaahterasiirappi. Mausta pippurilla. Lisää kastike salaattiin ja sekoita.
- Laita ribsit grilliin 10-20 minuutiksi riippuen grillin kuumudesta (sulje kansi, jos grilli on kannellinen). Valele ribsit tarvittaessa jäljelle jääneellä marinadilla niiden kypsentyessä. Tarjoa salaatin kera.
Vinkki: Ribsien esikeittäminen suolavedessä lyhentää grillausaikaa selvästi ja säilyttää lihan mureuden ja maukkauden.
Marinadi sopii mainiosti myös pihveille ja porsaankyljyksille. Jos haluat mahdollisimman paljon makua marinadista, voit antaa ribsien maustua yön yli.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
35 min
Valmistelu aika:
10 min
Marinointiaika:
180 min
Kokkausaika
25 min
2652 kJ / 633 kcal
Fett / Rasva:
35.1 g
Protein / Proteiini:
39.6 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
31.8 g
Ainekset 4 annokselle
- 2 kg spare ribsejä
- suolaa
Marinadi:
- 1 pieni luomusitruuna
- 1 pieni pala inkivääriä (noin 1,5 cm)
- 1 valkosipulinkynsi
- 5–6 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 3 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 2 ruokalusikallista seesamiöljyä
- 3–4 ruokalusikallista hunajaa
- 3 ruokalusikallista valkoista balsamiviinietikkaa (tai valkoviini /omesiiderietikka)
- vastajauhettua pippuria
- 4 teelusikallista seesaminsiemeniä
Salaatti:
- 1 mango
- 1 roomansalaatti (tai 2 pikkusalaattia)
- 2 porkkanaa
- 100 g ituja
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 2–3 ruokalusikallista valkoista balsamiviinietikkaa
- 1 dl omenamehua
- 2–3 ruokalusikallista Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1–2 teelusikallista vaahterasiirappia
- vastajauhettua pippuria