Paistettua teriyaki-merianturaa herkkusienikastikkeessa
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
Keitä villiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista sienet, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja kuullota voissa. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kullankeltaisiksi. Sekoita herkkusienet, mantelilastut ja silputut yrtit varovasti kypsän riisin joukkoon ja pidä lämpimänä.
Vaihe 2
Huuhdo merianturafileet juoksevan veden alla, taputa talouspaperilla kuiviksi ja nosta marinoitumaan paahdetulla valkosipulilla maustettuun Teriyaki-kastikkeeseen 15 minuutiksi.
Vaihe 3
Kaada kalaliemi, double creme -kerma ja kuohuviini kattilaan ja keitä kasaan, kunnes jäljellä on enää puolet. Lisää ripaus sokeria ja pieni loraus soijakastiketta. Vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä paloina. Mausta kastike ennen tarjoilua soijakastikkeella, lisää vatkattu kerma ja sekoita kastike sauvasekoittimella vaahtomaiseksi.
Vaihe 4
Kuumenna kirkastettu voi paistinpannulla ja paista merianturafileitä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Valele fileitä kuumalla voilla paistamisen aikana. Tarjoa kalafileet herkkusienikastikkeen ja villiriisin kanssa.
Vinkki
Villiriisin sijaan voit käyttää myös tavallista pitkäjyväistä riisiä tai voit myös käyttää molempia riisilajeja.
Resepti-ID: 337
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä