Paistettua teriyaki-merianturaa herkkusienikastikkeessa

kokonaisaika 50 min
50 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
180 g
pitkäjyväistä villiriisiä
100 g
herkkusieniä
1 rkl
voita
1 rkl
mantelilastuja
1 rkl
silputtuja pakaste- tai tuoreyrttejä
6 
merianturafileetä (koosta riippuen)
200 ml
kalalientä
100 g
double creme -kermaa
200 ml
kuohuviiniä
1 hyppysellinen
sokeria
50 g
kylmää voita
1 ½ rkl
vatkattua kermaa
2 rkl
kirkastettua voita
Ravintosisältö (per annos): 3166 kJ  /  756 kcal
28 g Rasva
33,1 g Proteiini
45 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Keitä villiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista sienet, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja kuullota voissa. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kullankeltaisiksi. Sekoita herkkusienet, mantelilastut ja silputut yrtit varovasti kypsän riisin joukkoon ja pidä lämpimänä.

Vaihe 2

Huuhdo merianturafileet juoksevan veden alla, taputa talouspaperilla kuiviksi ja nosta marinoitumaan paahdetulla valkosipulilla maustettuun Teriyaki-kastikkeeseen 15 minuutiksi.

Vaihe 3

Kaada kalaliemi, double creme -kerma ja kuohuviini kattilaan ja keitä kasaan, kunnes jäljellä on enää puolet. Lisää ripaus sokeria ja pieni loraus soijakastiketta. Vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä paloina. Mausta kastike ennen tarjoilua soijakastikkeella, lisää vatkattu kerma ja sekoita kastike sauvasekoittimella vaahtomaiseksi.

Vaihe 4

Kuumenna kirkastettu voi paistinpannulla ja paista merianturafileitä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Valele fileitä kuumalla voilla paistamisen aikana. Tarjoa kalafileet herkkusienikastikkeen ja villiriisin kanssa.

Vinkki

Villiriisin sijaan voit käyttää myös tavallista pitkäjyväistä riisiä tai voit myös käyttää molempia riisilajeja.

Resepti-ID: 337

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Keitä villiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista sienet, leikkaa ohuiksi siivuiksi ja kuullota voissa. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kullankeltaisiksi. Sekoita herkkusienet, mantelilastut ja silputut yrtit varovasti kypsän riisin joukkoon ja pidä lämpimänä.

Huuhdo merianturafileet juoksevan veden alla, taputa talouspaperilla kuiviksi ja nosta marinoitumaan paahdetulla valkosipulilla maustettuun Teriyaki-kastikkeeseen 15 minuutiksi.

Kaada kalaliemi, double creme -kerma ja kuohuviini kattilaan ja keitä kasaan, kunnes jäljellä on enää puolet. Lisää ripaus sokeria ja pieni loraus soijakastiketta. Vatkaa joukkoon kylmä voi pieninä paloina. Mausta kastike ennen tarjoilua soijakastikkeella, lisää vatkattu kerma ja sekoita kastike sauvasekoittimella vaahtomaiseksi.

Kuumenna kirkastettu voi paistinpannulla ja paista merianturafileitä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Valele fileitä kuumalla voilla paistamisen aikana. Tarjoa kalafileet herkkusienikastikkeen ja villiriisin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.