Naudan fileepihvit ja perunkroketit viikuna-sinappikastikkeella

kokonaisaika 50 min
50 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
600 g
jauhoisia perunoita
1 
kananmunan keltuainen
150 g
vehnäjauhoja
jauhettua muskottipähkinää
1 
kananmuna
5 rkl
kasviöljyä
4 
naudan fileepihviä (n. 150 g / filee)
 ½ tl
rouhittua pippurisekoitusta
1 tl
sinapinsiemeniä
200 ml
kermaa
2 ½ rkl
viikunahilloa
Ravintosisältö (per annos): 3419 kJ  /  817 kcal
37,4 g Rasva
43,9 g Proteiini
74,5 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuori ja pese perunat ja keitä kattilassa (ø 24 cm) runsaassa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Vaihe 2

Purista perunat perunapuristimen läpi ja sekoita joukkoon keltuainen ja jauhot. Lisää joukkoon 3 rkl paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta ja mausta muskottipähkinällä. Muotoile perunamassasta pieniä palloja, ja kääntele pallot ensin kevyesti vatkatussa kananmunassa ja sitten perunajauhoissa. Laita kattilaan (ø 20 cm) n. 5 rkl öljyä, kuumenna ja paista perunapallot kullanruskeiksi.

Vaihe 3

Taputtele pihvit kuiviksi talouspaperilla. Sekoita keskenään loput Teriyaki-kastikkeesta, pippurit ja sinapinsiemenet. Sivele seos pihvien pintaan ja anna pihvien vetäytyä hetki. Paistettaessa marinadi antaa lihaan kauniin kiiltävän pinnan, ja liha ruskistuu paremmin.

Vaihe 4

Kuumenna loput öljystä pannulla (ø 26 cm) ja paista pihvit haluamaasi kypsyyteen. Nosta pihvit pois pannulta ja pidä lämpiminä. Lisää kerma ja viikunahillo pannulle paistorasvan joukkoon, kiehauta ja keitä hieman kasaan. Mausta soijakastikkeella ja pippurilla.

Vaihe 5

Tarjoa pihvit kastikkeen ja perunkrokettien kanssa.

Resepti-ID: 204

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuori ja pese perunat ja keitä kattilassa (ø 24 cm) runsaassa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Purista perunat perunapuristimen läpi ja sekoita joukkoon keltuainen ja jauhot. Lisää joukkoon 3 rkl paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta ja mausta muskottipähkinällä. Muotoile perunamassasta pieniä palloja, ja kääntele pallot ensin kevyesti vatkatussa kananmunassa ja sitten perunajauhoissa. Laita kattilaan (ø 20 cm) n. 5 rkl öljyä, kuumenna ja paista perunapallot kullanruskeiksi.

Taputtele pihvit kuiviksi talouspaperilla. Sekoita keskenään loput Teriyaki-kastikkeesta, pippurit ja sinapinsiemenet. Sivele seos pihvien pintaan ja anna pihvien vetäytyä hetki. Paistettaessa marinadi antaa lihaan kauniin kiiltävän pinnan, ja liha ruskistuu paremmin.

Kuumenna loput öljystä pannulla (ø 26 cm) ja paista pihvit haluamaasi kypsyyteen. Nosta pihvit pois pannulta ja pidä lämpiminä. Lisää kerma ja viikunahillo pannulle paistorasvan joukkoon, kiehauta ja keitä hieman kasaan. Mausta soijakastikkeella ja pippurilla.

Tarjoa pihvit kastikkeen ja perunkrokettien kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.