Mausteinen katkarapukeitto
Paksussa, aromaattisessa keitossa yhdistyvät katkarapujen merellinen maku ja chilin lempeä potku. Valkoiset pavut ja kasvikset tekevät keitosta täyteläisen ja ravitsevan.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
400 g katkarapuja – 70 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl hunajaa – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 3 rkl sitruunamehua – ½ tl jauhettua inkivääriä
Puhdista katkaravut ja taputtele kuiviksi.
Sekoita pienessä kulhossa Kikkomanin soijakastike, hunaja, silputtu valkosipuli, Kikkomanin seesamiöljy, sitruunamehu ja inkivääri. Lisää katkaravut seokseen ja anna marinoitua jääkaapissa n. 30 minuuttia.
Vaihe 2
1 rkl oliiviöljyä – 1 tl chiliä silputtuna – 1 sipuli silputtuna – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 1 keltainen paprika kuutioituna – 200 g parsakaalia nupuiksi paloiteltuna – 100 ml valkoviiniä – 500 ml kalalientä
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää chili, sipuli, valkosipuli, paprika ja parsakaali. Paista samalla sekoittaen 3 minuuttia. Lisää viini ja keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää sitten kalaliemi, peitä kannella ja keitä 10 minuuttia.
Vaihe 3
500 ml paseerattua tomaattia – 200 g valkoisia papuja suolaliemessä
Lisää keittoon paseerattu tomaatti ja pavut. Kiehauta, alenna sitten lämpöä ja anna kiehua hiljaa 10 minuuttia.
Vaihe 4
1 rkl oliiviöljyä – ½ tl mustapippuria – 1 hyppysellinen suolaa maun mukaan – 1 tl chiliä silputtuna – 2 rkl silputtua persiljaa
Kuumenna öljy pannulla. Lisää vaiheen 1 katkaravut ja marinadi ja paista kovalla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää katkaravut keittoon, kiehauta ja ota kattila heti pois levyltä. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele keitto silputulla chilillä ja tuoreella persiljalla ennen tarjoilua.
Resepti-ID: 1387
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä