Mausteinen katkarapukeitto
Mausteinen katkarapukeitto

Mausteinen katkarapukeitto

5 1 arviot
kokonaisaika60 min
10 minesivalmistelut
20 minvalmistus
30 minmarinointi

Paksussa, aromaattisessa keitossa yhdistyvät katkarapujen merellinen maku ja chilin lempeä potku. Valkoiset pavut ja kasvikset tekevät keitosta täyteläisen ja ravitsevan.

Ainekset

2 annosta
400 g
katkarapuja
1 rkl
hunajaa
2 
valkosipulinkynttä silputtuna
3 rkl
sitruunamehua
 ½ tl
jauhettua inkivääriä
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
chiliä silputtuna
1 
sipuli silputtuna
1 
keltainen paprika kuutioituna
200 g
parsakaalia nupuiksi paloiteltuna
100 ml
valkoviiniä
500 ml
kalalientä
500 ml
paseerattua tomaattia
200 g
valkoisia papuja suolaliemessä
 ½ tl
mustapippuria
1 hyppysellinen
suolaa maun mukaan
2 rkl
silputtua persiljaa
Ravintosisältö (per annos):2577 kJ / 616 kcal
19,3 gRasva
62,8 gProteiini
40 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

400 g katkarapuja – 70 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl hunajaa – 1  valkosipulinkynsi silputtuna – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy3 rkl sitruunamehua –  ½ tl jauhettua inkivääriä

Puhdista katkaravut ja taputtele kuiviksi.
Sekoita pienessä kulhossa Kikkomanin soijakastike, hunaja, silputtu valkosipuli, Kikkomanin seesamiöljy, sitruunamehu ja inkivääri. Lisää katkaravut seokseen ja anna marinoitua jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Vaihe 2

1 rkl oliiviöljyä – 1 tl chiliä silputtuna – 1  sipuli silputtuna – 1  valkosipulinkynsi silputtuna – 1  keltainen paprika kuutioituna – 200 g parsakaalia nupuiksi paloiteltuna – 100 ml valkoviiniä – 500 ml kalalientä

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää chili, sipuli, valkosipuli, paprika ja parsakaali. Paista samalla sekoittaen 3 minuuttia. Lisää viini ja keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää sitten kalaliemi, peitä kannella ja keitä 10 minuuttia.

Vaihe 3

500 ml paseerattua tomaattia – 200 g valkoisia papuja suolaliemessä

Lisää keittoon paseerattu tomaatti ja pavut. Kiehauta, alenna sitten lämpöä ja anna kiehua hiljaa 10 minuuttia.

Vaihe 4

1 rkl oliiviöljyä –  ½ tl mustapippuria – 1 hyppysellinen suolaa maun mukaan – 1 tl chiliä silputtuna – 2 rkl silputtua persiljaa

Kuumenna öljy pannulla. Lisää vaiheen 1 katkaravut ja marinadi ja paista kovalla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää katkaravut keittoon, kiehauta ja ota kattila heti pois levyltä. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele keitto silputulla chilillä ja tuoreella persiljalla ennen tarjoilua.

Resepti-ID: 1387

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

400 g katkarapuja – 70 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl hunajaa – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy3 rkl sitruunamehua – ½ tl jauhettua inkivääriä

Puhdista katkaravut ja taputtele kuiviksi.
Sekoita pienessä kulhossa Kikkomanin soijakastike, hunaja, silputtu valkosipuli, Kikkomanin seesamiöljy, sitruunamehu ja inkivääri. Lisää katkaravut seokseen ja anna marinoitua jääkaapissa n. 30 minuuttia.

1 rkl oliiviöljyä – 1 tl chiliä silputtuna – 1 sipuli silputtuna – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 1 keltainen paprika kuutioituna – 200 g parsakaalia nupuiksi paloiteltuna – 100 ml valkoviiniä – 500 ml kalalientä

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää chili, sipuli, valkosipuli, paprika ja parsakaali. Paista samalla sekoittaen 3 minuuttia. Lisää viini ja keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää sitten kalaliemi, peitä kannella ja keitä 10 minuuttia.

500 ml paseerattua tomaattia – 200 g valkoisia papuja suolaliemessä

Lisää keittoon paseerattu tomaatti ja pavut. Kiehauta, alenna sitten lämpöä ja anna kiehua hiljaa 10 minuuttia.

1 rkl oliiviöljyä – ½ tl mustapippuria – 1 hyppysellinen suolaa maun mukaan – 1 tl chiliä silputtuna – 2 rkl silputtua persiljaa

Kuumenna öljy pannulla. Lisää vaiheen 1 katkaravut ja marinadi ja paista kovalla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää katkaravut keittoon, kiehauta ja ota kattila heti pois levyltä. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele keitto silputulla chilillä ja tuoreella persiljalla ennen tarjoilua.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.