Jaa Google+:ssa:

Tietosuojaseloste

1. Rekisterinpitäjä (jäljempänä ”me”)

Kikkoman Trading Europe GmbH
Toimitusjohtajat: Osamu Mogi, Junichi Sawano
Theodorstraße 180
40472 Düsseldorf
Saksa 

puh.: +49 (0)211/5 37 59 40
faksi: +49 (0)211/5 37 95 55
sähköpostiosoite: info@kikkoman.eu

Lisää yksityiskohtaisia tietoja on julkaisutiedoissamme osoitteessa.

 

2. Tietosuojavaltuutettu

Mr. Nobuaki Negishi
Corporate Officer
Legal & Compliance Department
General Manager
KIKKOMAN CORPORATION
2-1-1 Nishi-Shinbashi
Minato-ku, Tokyo 105-8428
Japan

puh.: +81 (0)3-5521-5175
sähköpostiosoite: nnegishi@mail.kikkoman.co.jp

 

3. Henkilötiedot, henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, millä tavoin, missä laajuudessa ja mihin tarkoitukseen keräämme ja käytämme verkkosivustomme käytön yhteydessä kerättäviä henkilötietoja. 

Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot (jäljempänä ”rekisteröity”). Tunnistettavissa olevana pidetään luonnollista henkilöä, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa tunnistetietojen (esim. nimi, henkilötunnus, sijaintitiedot, verkkotunnistetiedot) tai yhden tai useamman luonnolliselle henkilölle tunnusomaisen tekijän perusteella.

Verkkosivustollamme keräämiemme tietojen käsittelyn tarkoituksena on antaa verkkosivustollamme tietoa yrityksestämme ja tarjonnastamme.

Verkkosivustollamme käsitellään henkilötietoja, mikäli se on seuraavia tarkoituksia varten välttämätöntä:

  • verkkosivuston käyttäminen (oikeusperuste: tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta ja/tai 6 artikla 1 kohta b alakohta)
  • käyttäjäkokemuksen parantamiseen, tuotteidemme mainostamiseen tai käytön turvallisuuden takaamiseen perustuva oikeutettu etumme (oikeusperuste: tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta)
  • verkkosivustolla tarjottavien palvelujen käyttö sekä sopimuksia edeltävät toimenpiteet, kuten erityisesti tietojen syöttäminen lomakkeisiin (oikeusperuste: tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta ja/tai 6 artikla 1 kohta b alakohta)
  • sopimuksen solmiminen ja sopimuksen toteuttaminen (oikeusperuste: tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta)
  • meille asetettujen oikeudellisten velvoitteiden täyttäminen (esim. verolainsäädännön määräykset).

Lisätietoja tietojen käsittelystä on seuraavien vastaavien otsikkojen alla:

 

a. Käyttötiedot / palvelimen lokitiedostot

Kun vierailet verkkosivustollamme, palvelimet tallentavat automaattisesti  selaimesi lähettämät tiedot eli nk. palvelimen lokitiedostot. Nämä sisältävät seuraavat tiedot:

  • avatun verkkosivuston nimi
  • tiedosto
  • verkkosivustolla käynnin päivämäärä ja kellonaika
  • siirretyn tiedon määrä
  • ilmoitus verkkosivuston onnistuneesta avaamisesta
  • selaintyyppi ja versio
  • käyttäjän käyttöjärjestelmä
  • aiempi URL-osoite (sivu, jolla kävit aiemmin)
  • tietokoneesi IP-osoite
  • palveluntarjoaja.

Järjestelmän on tallennettava IP-osoite väliaikaisesti, jotta verkkosivut voidaan näyttää päätelaitteellasi. Tätä varten IP-osoite on tallennettava istunnon ajaksi. Näitä tietoja ei yhdistetä muista lähteistä saatuihin tietoihin. Tietoja käytetään yksinomaan palvelimen ja verkon teknisen toiminnan analysointia ja ylläpitoa varten. Oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta.

 

b. Evästee

Verkkosivustollamme käytetään osittain nk. evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selaimesi tallentaa päätelaitteellesi. Evästeiden tarkoituksena on tehdä verkkosivustomme käytöstä käyttäjäystävällistä, tehokasta ja turvallista. Oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta, mikäli olet sallinut evästeiden käytön, ja muussa tapauksessa yllä kuvattu oikeutettu etumme tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.

Käytetyt evästeet ovat osittain nk. istuntoevästeitä. Ne poistuvat automaattisesti sivustolla vierailun päätyttyä. Muut evästeet tallentuvat päätelaitteellesi, kunnes poistat ne.

Useimmat evästeet sisältävät yksilöllisen tunnisteen eli nk. evästetunnuksen. Tämän merkkijonon avulla voidaan määrittää, mikä palvelin ja mitkä internet-sivut selaimella on avattu evästeen tallentuessa. Tämän avulla selain voidaan erottaa muita evästeitä käyttävistä selaimista, ja siten jokainen selain voidaan tunnistaa yksiselitteisesti evästetunnuksen avulla. Evästeiden avulla verkkosivut voivat myös kerätä tietoa verkkosivuston käytöstä, kuten sivustolla vierailijoiden määristä yhden kuukauden aikana.

Lukuisat verkkosivustot ja palvelimet käyttävät evästeitä voidakseen tarjota peruspalveluja. Myös me tarjoamme verkossa tällaisia palveluja:

Kun esimerkiksi merkitset jonkin verkkosivustollamme olevan reseptin suosikiksi käyttämällä Merkitse suosikiksi -toimintoa, evästeen avulla tallennetaan tieto siitä, minkä reseptin olet tallentanut suosikkiresepteihisi.

Evästettä käytetään myös sisäänkirjautumisen yhteydessä (sivustollamme tämä koskee yritysasiakkaille tarkoitettua käyttäjien sisäänkirjautumista). Tällöin käyttäjän ei ole kirjauduttava uudelleen sisään, koska selain tunnistaa käyttäjän.

Kaikissa näissä toimissa tiedot tallentuvat siis evästeisiin, jotta kyseiset toiminnot ovat mahdollisia. Oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla f alakohta.

Evästeitä käytetään tämän lisäksi myös siksi, että käyttäjälle voidaan näyttää tärkeitä ilmoituksia ja tiedottaa paremmin kampantarjouksista sekä siksi, ettei käyttäjälle näytetä samoja ilmoituksia useampaan kertaan. Lisätietoa käyttämistämme Google-evästeistä on osoitteessa https://policies.google.com/technologies/types?hl=fi. Oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla f alakohta. 

Selaimesi asetuksissa voit määrittää, että saat tietoa evästeiden käytöstä ja sallit evästeet vain yksittäistapauksissa, tai että evästeiden käyttö on estetty tietyissä tapauksissa tai yleisesti, tai että evästeet poistuvat automaattisesti selaimen sulkemisen yhteydessä. Googlen asettamia evästeitä sivustollamme voit hallita sivuilla https://policies.google.com/technologies/managing?hl=fi.

Voit lisäksi estää Googlea keräämästä ja käyttämästä evästeiden tuottamaa tietoa verkkosivuston käytöstäsi lataamalla ja asentamalla selaimen liitännäisen, joka on saatavana osoitteessa https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Evästeiden käytön estäminen voi heikentää tämän verkkosivuston toimivuutta. 

 

c. Yhteydenotto sähköpostitse

Kun lähetät meille kyselyitä sähköpostitse, käsittelemme sähköpostin tietoja (viestissäsi ilmoittamasi yhteystiedot mukaan lukien), jotta voimme vastata kyselyysi sekä käsitellä mahdollisia myöhempiä kysymyksiä. Oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta ja/tai 6 artikla 1 kohta b alakohta. Tämän lisäksi meillä on oikeutettuja etuja käsitellä näitä tietoja voidaksemme estää väärinkäytön ja taata järjestelmiemme turvallisuuden; oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta.

 

d. Yhteydenottolomake

Kun lähetät meille kyselyitä yhteydenottolomakkeen kautta, käsittelemme yhteydenottolomakkeen tietoja (IP-osoite ja lomakkeessa ilmoittamasi yhteystiedot mukaan lukien), jotta voimme vastata kyselyysi sekä käsitellä mahdollisia myöhempiä kysymyksiä. Oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta ja/tai 6 artikla 1 kohta b alakohta. Tämän lisäksi meillä on oikeutettuja etuja käsitellä näitä tietoja voidaksemme estää väärinkäytön ja taata järjestelmiemme turvallisuuden; oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta.

 

e. Uutiskirje, reseptitilaus

Jos syötät Reseptitilaus-kohdassa sähköpostiosoitteesi, lähetämme sinulla joka viikko uusia, tuotteitamme sisältäviä reseptejä. Esimerkkejä tällaisista resepteistä on osoitteessa https://www.kikkoman.fi/kuluttajat/reseptit/

Kun olet liittynyt postituslistalle syöttämällä sähköpostiosoitteesi, lähetämme sinulle viestin kyseiseen osoitteeseen. Tässä viestissä sinua pyydetään vahvistamaan postituslistalle liittyminen klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Tämä toimenpide on välttämätön, jottei kukaan asiaton henkilö käytä sähköpostiosoitettasi ja liitä sinua reseptitilauksen postituslistalle ilman lupaasi. Jotta tämä tilausprosessi voidaan todistaa, postituslistalle liittymisen ajankohta, vahvistusviesti sekä IP-osoitteet tallennetaan (nk. double opt-in -menetelmä). Tämän lisäksi käsittelemme sähköpostiosoitettasi reseptien lähettämiseen. Sähköpostit lähetetään Amazon-palvelun kautta. Olemme solmineet palveluntarjoajamme kanssa tietojen käsittelyä koskevan sopimuksen. 

Oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta ja/tai 1 kohta b alakohta. Tämän lisäksi meillä on oikeutettuja etuja käsitellä näitä tietoja voidaksemme estää väärinkäytön ja taata järjestelmiemme turvallisuuden; oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta. 

Voit perua reseptitilauksen milloin tahansa jokaisessa lähettämässämme sähköpostiviestissä olevan linkin kautta tai lähettämällä meille viestin yllä ilmoitettuun osoitteeseen. Voit siis peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa jatkoa varten.

 

f. Käyttäjätili 

Jos verkkoportaalissamme otetaan käyttöön yritysasiakkaille tarkoitettu käyttäjätili, ilmoittamiasi tietoja käsitellään kyseisen tilin käytön ajan, jotta verkossa olevan käyttäjätilin käyttö on mahdollista. Vaadittavat pakolliset tiedot on ilmoitettu yritysasiakkaiden alueessa luettavissa olevissa yleisissä sopimusehdoissa. Oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta ja/tai 6 artikla 1 kohta b alakohta. Tämän lisäksi meillä on oikeutettuja etuja käsitellä näitä tietoja voidaksemme estää väärinkäytön ja taata järjestelmiemme turvallisuuden; oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta.

 

g. Google Analytics

Tämä verkkosivusto käyttää Google Analytics -verkkoanalyysipalvelua, jonka tarjoaa Google LLC., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA (jäljempänä ”Google”). Tämä palvelu mahdollistaa verkkosivuston käytön analysoinnin ja käytettävyyden parantamisen. Google on sertifioitu USA:n ja EU:n välisen Privacy Shield -tietosuojasopimuksen mukaisesti ja siten se sitoutuu noudattamaan EU:n tietosuojamääräyksiä. Tämän lisäksi olemme solmineet Googlen kanssa tietojen käsittelyä koskevan sopimuksen. Tämän sopimuksen mukaisesti Google sitoutuu suojaamaan käyttäjiemme tietoja, toimeksiannostamme käsittelemään niitä tietosuojakäytäntömme mukaisesti sekä olemaan luovuttamatta niitä kolmansien osapuolten käyttöön.

Google Analytics käyttää nk. evästeitä eli tekstitiedostoja, jotka tallentuvat tietokoneellesi ja mahdollistavat verkkosivuston käytön analysoinnin (vrt. yllä kohta b). Evästeen avulla hankittu tieto verkkosivuston käytöstäsi tallentuu pääsääntöisesti Googlen palvelimille USA:han. Google Analytics -palvelun puitteissa saatua selaimesi välittämää IP-osoitettasi ei yhdistetä Googlen muihin tietoihin.

Verkkosivustollamme on käytössä IP-osoitteiden anonymisointi. Siten Google lyhentää IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenmaissa tai muissa Euroopan talousalueeseen kuuluvissa sopimusmaissa. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle USA:han ja lyhennetään siellä. Toimeksiannostamme Google käyttää näitä tietoja analysoidakseen verkkosivuston käyttöäsi ja laatiakseen raportteja verkkosivustolla vierailusta sekä tarjotakseen meille muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluja. Oikeusperusteena tässä on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta.

Voit estää evästeen tallennuksen valitsemalla vastaavat selainasetukset. Huomaa kuitenkin, että tässä tapauksessa et ehkä voi käyttää verkkosivuston kaikkia toimintoja niiden täydessä laajuudessaan (ks. yllä kohta b). Voit lisäksi estää Googlea keräämästä ja käyttämästä evästeen tuottamaa tietoa verkkosivuston käytöstäsi (IP-osoite mukaan lukien) lataamalla ja asentamalla selaimen liitännäisen, joka on saatavana osoitteessa https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Lisätietoa käyttöehdoista ja tietosuojasta on osoitteessa https://www.google.com/analytics/terms/fi.html sekä osoitteessa https://www.google.de/intl/de/policies/

 

h. Kolmansien osapuolten tarjoamien palvelujen ja sisältöjen linkitys (Google Maps, RSS-syötteet, muiden verkkosivustojen kuvat, YouTube-videot jne.) 

Verkkotarjontamme saattaa sisältää linkityksiä kolmansien osapuolten tarjoamiin sisältöihin, kuten YouTube-videoihin, Goog Maps -karttamateriaaleihin, RSS-syötteisiin sekä muiden verkkosivustojen kuviin. Tämä edellyttää aina, että näiden sisältöjen tarjoajat (jäljempänä ”kolmannet osapuolet”) saavat tietoonsa käyttäjän IP-osoitteen. Ilman IP-osoitetta sisältöjä ei voida lähettää kyseisen käyttäjän selaimeen. IP-osoite on siten välttämätön näiden sisältöjen näyttämiseksi. Me pyrimme käyttämään vain sellaisia sisältöjä, joiden kyseiset kolmannet osapuolet käyttävät IP-osoitetta ainoastaan sisältöjen lähettämiseen. Kolmannet osapuolet voivat tallentaa IP-osoitteet esim. tilastolliseen tarkoitukseen. Voit estää tällaisen tiedonsiirron ottamalla JavaScriptin pois käytöstä selaimessa tai käyttämällä seuraavassa kuvattuja estotoimintoja (opt-out). Tässä tapauksessa et kuitenkaan voi nähdä tällaisia kolmansien osapuolten tarjoamia palveluja tai sisältöjä.

Sivuillemme on linkitetty osittain seuraavia kolmansien osapuolten tarjoamia palveluja ja sisältöjä:

1. Kolmannen osapuolen Googlen tarjoaman Google Maps-palvelun kartat.

2. Kolmannen osapuolen Googlen tarjoaman YouTube-alustan videot.

Suostumuksesi oikeusperusteena on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta ja/tai 6 artikla 1 kohta b alakohta, jos tietojen käsittely on välttämätöntä sellaisen sopimuksen täyttämiseksi, jonka sopimusosapuoli olet, tai tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta, jos se on välttämätöntä käyttäjäkokemuksen parantamista, tuotteidemme mainostamista tai käytön turvallisuuden takaamista koskevien etujemme turvaamiseksi.

 

i. Sosiaalisen median läsnäolomme Facebookissa ja Instagramissa

Verkkosivustollamme osoitteessa www.kikkoman.fi ei käytetä sosiaalisen median liitännäisiä, vaan ainoastaan yksinkertaisia linkkejä (nk. hyperlinkkejä) käyttämiimme sosiaalisen median palveluihin. Kun vierailet verkkosivustollamme, tietoja ei siis siirretä suoraan sosiaalisen median alustoille. 

Jos kuitenkin vierailet sosiaalisen median alustoillamme ja tarkastelet siellä olevia profiilejamme, haluamme huomauttaa seuraavaa:

Facebook 

Verkkosivuston www.facebook.com ylläpitäjänä toimii Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlanti (jäljempänä ”Facebook”). Tietoa Facebookin suorittaman tiedonkeruun tarkoituksesta ja laajuudesta sekä tähän liittyvistä käyttäjän oikeuksista ja yksityisyyden suojaa koskevista asetusmahdollisuuksista on Facebookin tietosuojakäytännössä osoitteessa https://www.facebook.com/about/privacy/.

Jos käyttäjällä on Facebook-tili, eikä hän halua Facebookin keräävän sivuston käyttöön liittyviä tietoja ja yhdistävän niitä Facebookiin tallennettuihin tietoihinsa, on hänen kirjauduttava ulos Facebookista ennen verkkosivustollamme vierailua ja poistettava evästeet.Muiden asetusten määrittäminen ja tietojen käytön estäminen mainostarkoitukseen on mahdollista Facebookin profiiliasetuksissa osoitteessa https://www.facebook.com/settings?tab=ads tai Yhdysvaltoja koskevilla sivuilla http://www.aboutads.info/choices/ tai EU:ta koskevilla sivuilla http://www.youronlinechoices.com/.

Instagram

Verkkosivuston www.instagram.com ylläpitäjänä toimii Instagram LLC, 1601 Willow Rd, Menlo Park CA 94025 USA (jäljempänä ”Instagram”). Tietoa Instagramin suorittaman tiedonkeruun tarkoituksesta ja laajuudesta sekä tähän liittyvistä käyttäjän oikeuksista ja yksityisyyden suojaa koskevista asetusmahdollisuuksista on Instagramin tietosuojakäytännössä osoitteessa https://help.instagram.com/155833707900388.

Jos käyttäjällä on Instagram-tili, eikä hän halua Instagramin keräävän sivuston käyttöön liittyviä tietoja ja yhdistävän niitä Instagramiin tallennettuihin tietoihinsa, on hänen kirjauduttava ulos Instagramista ennen verkkosivustollamme vierailua ja poistettava evästeet. Muiden asetusten määrittäminen ja tietojen käytön estäminen on mahdollista Instagramin profiiliasetuksissa osoitteessa https://help.instagram.com/284802804971822?helpref=page_content.

 

j. Adobe Typekit

Verkkosivustomme käyttää Adoben Typekit-palvelua, ja tämän käytön oikeusperusteena on tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta. Typekit-palvelun käytön tarkoituksena on tiettyjen kirjasintyyppien käytön mahdollistaminen, mikä on samalla oikeutettu etumme. Typekit-palvelun tarjoamisen yhteydessä ei aseteta tai käytetä evästeitä kirjasintyypin tarjoamiseksi. Adobe kerää seuraavia tietoja voidakseen tarjota Typekit-palvelua: tarjotut kirjasintyypit, sarjan tunnus, tilitunnus, kirjasintyyppejä tarjoava palvelu, kirjasintyyppejä pyytävä sovellus, kirjasintyyppejä tarjoava palvelin ja kirjasintyyppejä lataavan sivuston isäntänimi. Jos haluat estää Typekit-palvelua keräämästä näitä tietoja, ota JavaScript pois käytöstä selaimessasi.

 

4. Henkilötietojen vastaanottajat

Henkilötietoja luovutetaan seuraaville vastaanottajaryhmille:  

Henkilötietojen käsittelijät, joita ovat tunnistuspalvelun tarjoajat, ohjelmistosuunnittelijat, palvelimien ylläpitäjät, uutiskirjeiden lähettäjät (Amazon), asiakaspalvelu ja verkkoanalyysipalvelu (Google).

Henkilötietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman nimenomaista suostumustasi, ellei lainsäädäntö sitä vaadi tai ellei tietojen luovuttaminen ole ehdottomasti välttämätöntä sopimuksen toteuttamiseksi.

 

5. Tallennuksen kesto

Henkilötietosi poistetaan välittömästi, kun käyttötarkoitus on saavutettu.

Tallennetutpalvelimen lokitiedostotja IP-osoitteet poistetaan viimeistään 90 päivän kuluttua.

Kun tietoja kerätään verkkosivuston näyttämiseksi, kyseiset tiedot poistetaan kulloisenkin selainistunnon päätyttyä. Istuntoevästeetpoistetaan siis automaattisesti istunnon päätyttyä.

Evästeet tallentuvat päätelaitteellesi ja voit hallita evästeiden käyttöä ja poistoa (ks. yllä).

Käsittelemme sähköpostitseja yhteydenottolomakkeenkautta lähetettyjen yhteydenottoviestienvälityksellä saatuja tietoja niin kauan, kunnes kyselysi on käsitelty loppuun. Sen jälkeen tiedot poistetaan. Huomaa, että oikeustoimen vuoksi tiettyjä tietoja on kauppa- ja verolain mukaisesti säilytettävä vähintään kuusi (Saksan kauppalaki (HGB) 257 §) tai kymmenen vuotta (Saksan liittotasavallan verotusmenettelylain (AO) 147 §), mikä saattaa koskea myös yhteydenottolomakkeiden ja sähköpostiviestien sisältöjä. 

Uutiskirjettä ja reseptitilausta koskevia tietojakäsitellään tilauksen keston ajan ja ne poistetaan tilauksen päättymisen jälkeen.

Käyttäjätilin tiedotpoistetaan, kun käyttösopimus päättyy, eikä tietojen poistamiselle ole sopimuksellisia tai lainsäädännöllisiä esteitä, kuten kauppa- ja verolain mukaisia säilyttämisvelvollisuuksia.

Google Analytics -tiedotpoistetaan määrittämiemme asetusten mukaisesti 14 kuukauden välein. 

Jos lähetät meille työhakemuksen verkossa, poistamme lähettämäsi henkilötiedot ja hakemuksetkuuden kuukauden kuluttua hakumenettelyn päätyttyä.

Lisäksi tarkistamme vuosittain, voidaanko tietoja poistaa. Näin on silloin, kun käyttötarkoitusta ei enää ole ja käsittelylle ei ole oikeudellisia edellytyksiä, eikä lakisääteisiä säilyttämisvelvollisuuksia ole enää olemassa.

 

6. Henkilötietojen antaminen ja rekisteröidyn oikeudet 

Lakisääteisesti et ole velvollinen antamaan henkilötietojasi. Tietojen antaminen voi kuitenkin olla välttämätöntä sopimuksen solmimista tai verkkosivuston toimintojen käyttöä varten. Mikäli tietoja ei anneta, on mahdollista, ettei sopimusta synny tai jokin verkkosivuston toiminto ei ole käytössä. Verkkosivuston käytöstä saatuja tietoja ei käytetä automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

Rekisteröidyn oikeudet perustuvat erityisesti tietosuoja-asetuksen 15–23 ja 77 artikloihin sekä Saksan uuden tietosuojalain 32–37 §:iin.

Henkilötietojesi kohdalla sinulla on oikeus

  • saada tietoa
  • saada tiedot korjatuksi
  • pyytää tietojen poistamista
  • rajoittaa käsittelyä
  • pyytää tietojen siirtämistä.

Lisäksi sinulla on oikeus

  • vastustaa 

henkilötietojesi käsittelyä. 

Jos olet suostunut henkilötietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus

  • peruuttaa

suostumus tietojen käsittelyyn jatkossa.

Kaikki kyselyt, pyynnöt ja ilmoitukset tulee lähettää meille (ks. yllä kohta 1). 

Jos olet sitä mieltä, että henkilötietojasi käsitellään tietosuojalain vastaisesti, sinulla on

  • oikeus tehdä valitus

vastaavalle valvontaviranomaiselle (ks. tietosuoja-asetuksen 77 artikla). Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa sinulla on vakinainen asuinpaikka tai työpaikka taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuoja-asetusta, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja. 

Meistä vastaavana valvontaviranomaisena toimii Landesbeauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit Nordrhein-Westfalen, Kavalleriestraße 2-4, 40213 Düsseldorf, Saksa.