Jaa Google+:ssa:

Yakiniku-marinoitua naudan etuselkää

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1281 kJ / 306 kcal

  • 500 g naudan etuselkää (n. 2 cm:n paksuiksi pihveiksi leikattuina)
  • 2 pientä sipulia
  • 10 siitakesientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 5–6 vartta vihreää tankoparsaa
  • hieman öljyä

Maustesekoitus:

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Leikkaa pihvit vinosti noin 0,5 cm paksuiksi siivuiksi. Kuori ja puolita sipulit ja pilko ohuiksi renkaiksi. Puhdista ja puolita sienet. Pese ja puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja keitä parsa ja leikkaa noin 3 cm pituisiksi paloiksi. 

Valmista maustesekoitus sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa keskenään ja anna seoksen vetäytyä. Kuumenna öljy pinnoitetulla paistinpannulla ja paista kasviksia kovalla lämmöllä. Nosta kasvikset lautaselle ja pidä lämpiminä. Kuumenna pannu uudelleen ja paista lihasuikaleet kovalla lämmöllä molemmin puolin. Älä lisää enää öljyä. Lisää joukkoon kasvikset ja maustesekoitus. Sekoita lihasuikaleet ja kasvikset keskenään kovalla lämmöllä.

Vinkki: Paista kaikki ainekset ilman suolaa ja pippuria. Maustesekoitusta voi tarjoilla myös dippikastikkeena.