Jaa Google+:ssa:

Vietnamilaiset kevätrullat

Ainekset (4 annosta)

  • 12 kpl riisipapereita
  • 200 g tuoretta lohifilettä
  • 1 porkkana
  • 7 cm pala kurkkua
  • 1 avokado
  • 200 g ituja
  • 100 g salaattia tai versosekoitusta
  • ruukku tuoretta korianteria
  • ruukku tuoretta minttua
  • 1 rkl tummia tai vaaleita seesaminsiemeniä 

Soijadippikastike:

  • 2 rkl Kikkoman Wokkikastike
  • ½ limetin puristettu mehu
  • 1 tl sokeria
  • ½ dl vettä
  • ½ valkosipulin kynsi
  • ¼ (tai maun mukaan) vihreää ja/tai punaista chiliä

Valmistusohje

Aloita valmistamalla soijadippikastike. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Huuhtele chili ja pilko sekin pieneksi. Purista puolikkaan limetin mehu kulhoon. Lisää joukkoon Kikkoman Wok-kastike, sokeri, vesi, pilkottu valkosipuli ja chili. Sekoittele kastiketta, anna tekeytyä hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Chiliä kannattaa aluksi laittaa varovaisesti, ja lisätä sitten tarvittaessa, ettei kastikkeesta tule liian tulista.

Kuori ja pilko porkkana ohuiksi n. 5 cm tikuiksi. Leikkaa myös kurkusta samankokoisia tikkuja. Kuori avokado, puolita se, poista kivi ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa siitä ohuita viipaleita.

Täytä suurehko kulho viileällä vedellä. Upota yksi riisipaperi kerrallaan veteen, ja liota sitä noin 15 sekunnin ajan. Nosta paperi varovasti vedestä ja valuta siitä enimmät vedet pois. Aseta riisipaperi tasaiselle alustalle (leikkuulauta käy hyvin). Ripottele riisipaperin keskikohtaan pituussuuntaan muutamia seesaminsiemeniä. Lado siementen päälle pari lohiviipaletta, kurkku- ja porkkanatikkuja, avokadoa, salaattia sekä yrttejä. Käännä riisipaperin alaosa täytteiden päälle. Käännä myös paperin sivut "kiinni" ja rullaa pötkylä tiukaksi rullaksi. Ei haittaa, vaikka riisipaperiin tulisi liottaessa tai kääriessä pieniä reikiä tai repeämiä. Valmista loput rullat samalla tekniikalla. Älä lado rullia päällekkäin, sillä ne tarttuvat toisiinsa kiinni.

Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinosti kahteen osaan, asettele tarjoiluastialle ja dippaile herkulliseen soijadippikastikkeeseen. Nauti rullat parin tunnin sisään valmistamisesta.

Resepti: Tiskivuoren emäntä