Jaa Google+:ssa:

Vegetarian Burger

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 553 kJ / 132 kcal

  • 2 pientä munakoisoa tai 1 iso munakoiso
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 8 rkl Kikkomanin hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta
  • 250 g halloumi-juustoa, 8 siivuksi leikattuna
  • 4 seesaminsiemenillä koristeltua hampurilaissämpylää, halkaistuina ja paahdettuina
  • 4 isoa kourallista rucolaa

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Leikkaa munakoisoista päät pois. Leikkaa munakoisot 8 siivuksi (paksuudeltaan noin 1,5–2 cm). Sivele leikkuupinnat oliiviöljyllä (yhteensä 3 rkl). Nostele siivut pannulle ja paista keskisuurella lämmöllä 4 minuuttia molemmin puolin, kunnes munakoison pinta on kullanruskea ja sisus pehmeä. Lisää joukkoon Kikkomanin hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike, alenna lämpöä ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Kääntele munakoisosiivuja paiston aikana, jotta siivut peittyvät kokonaan kastikkeeseen. 

Kun munakoisot paistuvat pannulla, kuumenna loput öljystä toisella paistinpannulla tai grillipannulla. Nosta halloumi-juuston siivut pannulle ja paista 1–2 minuuttia, kunnes niiden pinta on kullanruskea.

Aseta paahdetun hampurilaissämpylän pohjaosan päälle kourallinen rucolaa. Lado rucolan päälle 2 munakoisosiivua, pirskottele päälle 1 rkl pannulla olevaa Teriyaki-kastiketta ja nosta päälle halloumi-juusto. Aseta lopuksi sämpylän kansi kootun hampurilaisen päälle. 

Valmistus grillissä

Hiero munakoisosiivut öljyllä ja paista siivuja grillissä 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsät. Nosta munakoisosiivut pois grillistä ja pirskottele päälle hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta. Paista siivuja grillissä vielä 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat kiiltävän pinnan. Hiero tällä välin halloumi-juustosiivujen pintaan öljyä ja paista siivuja grillissä 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes juusto on kullanruskeaa ja pehmeää.