Jaa Google+:ssa:

Vasikanleikkeitä Teriyaki-salsakastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1208 kJ / 288 kcal

  • 4 x 120 g vasikanleikettä
  • 3–4 rkl vehnäjauhoja 
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl raastettua parmesaanijuustoa

Teriyaki-salsakastike: 

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Silppua korianteri Teriyaki-salsakastiketta varten. Puolita chilipaprikat ja poista siemenet. Silppua chili ja sipuli hienoksi. Halkaise tomaatit poikittain ja poista siemenkodat lusikalla. Paloittele tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota chili- ja sipulisilppu öljyssä. Lisää joukkoon tomaattikuutiot ja jatka kuullottamista. Lisää kattilaan Teriyaki-kastike ja sokeri, ja kiehauta kastiketta lyhyesti, kunnes maku on halutun voimakas. Lisää joukkoon lopuksi silputtu korianteri.

Nosta vasikanleikkeet tuorekelmun päälle ja nuiji lihoja hieman ohuemmiksi. Mausta lihat kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita kananmunat ja juustoraaste keskenään kulhossa. Kääntele lihanpalat ensin vehnäjauhoissa ja sen jälkeen muna-juustoraasteseoksessa. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lihat molemmin puolin. Annostele paistetut leikkeet ja haluamasi lisukkeet lautasille ja kaada Teriyaki-salsakastiketta lihojen päälle. Koristele korianterilla.

Vinkki: Lisukkeeksi sopivat erinomaisesti paistetut tai voissa pyöritetyt keitetyt perunat.