Jaa Google+:ssa:

Välimeren porsaspannu

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1365 kJ / 326 kcal

  • 600 g porsaanfileetä
  • 400 g vihreitä papuja
  • 2 omenaa
  • 2 sipulia
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 tl voita
  • 1 tl tomusokeria
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 8–10 rkl Kikkoman Makea Soijakastike
  • 1 tl tuoretta hienonnettua kynteliä
  • vastarouhittua pippuria

Valmistusohje

Valmistusaika: 35 minuuttia

Kuivaa filee talouspaperilla ja leikkaa paksuiksi siivuiksi. Huuhtele ja puhdista pavut, ja anna kiehua vedessä n. 15 minuuttia. Kuori omenat, pilko neljään osaan, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Huuhtele ja puhdista kesäkurpitsat, halkaise pituussuunnassa ja leikkaa puolikkaat puoliympyrän muotoisiksi siivuiksi. Kuumenna voi paistinpannulla, lisää pannulle omenalohkot ja paista hetki. Sirottele päälle tomusokeri, karamellisoi kevyesti ja ota omenalohkot pois pannulta. Kuumenna öljy pannulle jääneessä paistinrasvassa ja nosta filee pannulle. Paista filee ja nosta pois pannulta. Lisää sipulit ja ruskista ne pannulle jääneessä rasvassa ja ruskista sipulit. Lisää joukkoon pavut ja kesäkurpitsasiivut, ja kuullota. Lisää pannulle myös omenat ja lihat, kuumenna hetki, ja mausta soija-maustekastikkeella, kyntelillä ja pippurilla.

Vinkki: Porsaspannun lisukkeeksi sopii hyvin tuore patonki.