Jaa Google+:ssa:

Kookoskatkaravut

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1595 kJ / 381 kcal

  • 1 kg kuorittuja jättikatkarapuja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl chiliä
  • 1 sitruunanruohon varsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2,5 dl kookosmaitoa
  • 1 dl Kikkoman Soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • kourallinen hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

Valmistusaika: 40 minuuttia

Kuumenna oliiviöljy suurella paistinpannulla tai wokkipannulla. Lisää pannulle hienoksi silputut sipulit, murskattu sitruunanruoho ja inkivääri, ja ruskista minuutin ajan. Lisää joukkoon katkaravut ja paista vielä kaksi minuuttia. Sekoita kulhossa keskenään kookosmaito, soijakastike ja sokeri, ja kaada seos katkarapujen päälle. Anna katkarapujen kypsyä välillä sekoittaen vielä kaksi minuuttia tai niin kauan, kunnes katkaravut ovat läpikuultavia ja kypsiä. Koristele basilikalla ja tarjoile välittömästi tuorekurkkusalaatin tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.