Jaa Google+:ssa:

Tonnikala-kasviskulho

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1540 kJ / 368 kcal

Valmistusohje

Valmistusaika: 15 minuuttia

Huuhdo ja kuori kasvikset ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa tonnikala 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl seesamiöljyä paistinpannulla. Nosta tonnikalakuutiot pannulle ja paista 3 minuuttia jatkuvasti käännellen. Nosta pannu pois liedeltä, lisää joukkoon puolet seesaminsiemenistä ja sekoita hyvin keskenään.

Nosta riisi salaattikulhoon, sekoita joukkoon maustekastike sushiriisille ja jaa riisi 4 kulhoon. Nosta kasviksia ja tonnikalakuutioita riisin päälle. Raasta päälle sitruunankuorta ja koristele lopuilla seesaminsiemenillä.

Sekoita Poke -kastike, 4 rkl oliiviöljyä, loput seesamiöljystä ja sitruunan mehu keskenään ja tarjoa salaattikastikkeena.