Jaa Google+:ssa:

Tofu-kasviskroketit

Ainekset (4 annosta)

Japakset ovat japanilaisia tapaksia. Tuplaa reseptin ainesosien määrä, niin voit tarjota tämän myös pääruokana.

Valmistusohje

Purista tofusta ylimääräinen neste pois laittamalla esim. raskas lautanen tofupalan päälle. Leikkaa porkkanat ja pavut ohuiksi, n. 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Kiehauta porkkanat ja pavut nopeasti. Poista siitakesienistä kannat ja leikkaa hatut ohuiksi siivuiksi.

Soseuta tofu tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon suola, sokeri, kananmuna ja perunajauhot, ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Muotoile taikinasta pieniä palloja, paina ne hieman kokoon ja paista 170 asteessa. Kääntele kroketteja useamman kerran paiston aikana ja anna paistua, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nosta valmiit kroketit talouspaperille, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Tarjoile kuumana 43 % vähemmän suolaa sisältävän Kikkoman Less Salt -soijakastikkeen ja keskitulisen sinapin kanssa.