Jaa Google+:ssa:

Teriyaki-seesamikastikkeella maustettu kasviskeitto

Ainekset (4 annosta)

  • 180 g ruusukaalia
  • 3-4 keskikokoista porkkanaa
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 2 paprikaa (keltainen ja punainen)
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 litra kasvislientä
  • 0,25 dl Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta
  • 120 g pastaa (esim. orecchiette, farfalle)
  • pippuria ja hieman suolaa
  • ¼ nippu persiljaa

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja tee ruusukaaleihin ristinmuotoiset viillot. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Puhdista (älä huuhdo) ja puolita herkkusienet. Puhdista kevätsipulit ja silppua hienoksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet, ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa ja kuullota kevätsipuleita hetki. Lisää joukkoon kasvikset ja paahda hetken aikaa. Kaada lopuksi joukkoon kasvisliemi ja anna kiehua 15 minuutin ajan keskisuurella lämmöllä. Keitä pasta erillisessä kattilassa runsaasti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettu Teriyaki-kastike kasvisten joukkoon ja mausta pippurilla ja suolalla tarpeen mukaan. Silppua persilja hienoksi ja lisää keittoon. Lisää keitetty pasta lopuksi keittoon, sekoita ja tarjoile.