Jaa Google+:ssa:

Teriyaki-nyhtöpossutortillat, grillattua ananasta ja punasipulihilloketta

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 713 kJ / 170 kcal

Nyhtöpossun ainekset:

Punasipulihilloke:

  • 1 punasipuli ohuina siivuina
  • 1 limetin mehu
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Lisäksi:

  • 1 ananas (kuori, poista kova keskusta ja paloittele)
  • 8 maissitortillaa lämmitettynä
  • reilu 1 dl creme fraichea
  • korianterin lehtiä 

Valmistusohje

Valmistusaika: 20 minuuttia

Kuumenna uuni 150 asteeseen (kiertoilma 130 °C)

Valmista ensin nyhtöpossu. Kuumenna öljy isossa padassa, nosta porsaan lapa pataan ja paista jokaiselta sivulta kullanruskeaksi. Nosta liha pois padasta ja aseta sivuun odottamaan. Lisää pataan tarvittaessa hieman öljyä ja kaada sipulit pataan. Vähennä lämpöä ja aseta kansi päälle. Anna sipuleiden hautua 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita välillä, jotta sipulit eivät tartu pohjaan kiinni. Kaada pataan hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike, chilihiutaleet ja 1,25 dl vettä. Nosta liha takaisin pataan ja kaada myös lihasta valunut neste pataan. Kiehauta neste. Aseta kansi päälle ja nosta pata uuniin. Paista 3 tuntia ja käännä lihaa kerran tunnissa. 3 tunnin kuluttua lihan tulisi olla niin kypsää, että se on helppo repiä säikeiksi kahdella haarukalla.

Kun liha on uunissa, valmista sipulihilloke: Sekoita sipulit, limetin mehu, omenaviinietikka, suola ja sokeri keskenään. Anna marinoitua.

Kun liha on kypsää, revi liha paloiksi. Nostele liha takaisin pataan ja sekoita kastikkeen joukkoon. Säädä liesi alhaiselle lämmölle ja nosta pata liedelle odottamaan siksi aikaa, kun paistat ananaspalat.

Kuumenna grillipannu ja paista ananaspaloja 2–3 minuuttia jokaiselta sivulta, kunnes ne karamellisoituvat.

Annostele lämpimille tortillaletuille ensin nyhtöpossua ja sitten ananaspaloja, punasipulihilloketta ja creme fraichea. Koristele lopuksi korianterin lehdillä.