Jaa Google+:ssa:

Teriyaki-kaalisalaatilla ja sriracha-kastikkeella täytetyt tofuburgerit

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1481 kJ / 354 kcal

Kaalisalaatti:

  • 150 g punakaalia
  • 1 iso porkkana
  • 3 rkl Kikkoman Teriyaki -marinadia
  • 1 rkl kaurajogurttia (tai vaihtoehtoisesti soijajogurttia)
  • 1 tl sinappia
  • vastajauhettua pippuria

Kastike:

Lisäksi:

  • 350 g tofua
  • 2 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • suolaa, vastajauhettua pippuria
  • 2–3 rkl kasviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 50 g salaattia
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 100 g kimchiä (tai vaihtoehtoisesti hapankaalia)

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Valmista ensin kaalisalaatti. Poista punakaalista uloimmat lehdet, leikkaa kaalikerä neljään osaan ja poista kova kantaosa. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja kuori porkkana ja leikkaa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita Teriyaki-marinadi, jogurtti ja sinappi keskenään, lisää joukkoon kaali- ja porkkanasuikaleet ja mausta pippurilla.

Tee sitten kastike sekoittamalla jogurtti, sriracha-kastike ja soijakastike keskenään. Leikkaa tofusta neljä viipaletta. Sekoita jauhot ja seesaminsiemenet keskenään, kääntele tofuviipaleet jauhoseoksessa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuviipaleita molemmin puolin n. 3–4 minuuttia. Kuori sipulit ja leikkaa suikaleiksi. Pese salaatti ja kuivaa salaattilingossa.

Halkaise sämpylät. Aseta sämpylän pohjan päälle teriyaki-kaalisalaattia, salaatinlehti, tofuviipale, kimchiä ja sipulia ja pirskottele päälle kastiketta. Aseta sämpylän kansi tofuburgerin päälle ja tarjoa.