Täytetyt paprikat Teriyaki-seesamikastikkeella

Ainekset (4 annosta)Energiaa per annos: 1755 kJ / 419 kcal |
|
Valmistusohje
Valmistusaika: 40 minuuttia |
Sekoita pankojauhot, muskottipähkinä, kananmuna, sokeri, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Kuori sipuli, pilko pieniksi kuutioiksi ja ripottele päälle perunajauhoja. Lisää joukkoon jauheliha, keitetty riisi ja muna-jauhoseos ja sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Puhdista ja huuhdo purjo ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Leikkaa paprikoista kannet pois ja poista siemenet. Huuhdo paprikat ja leikkaa n. 1-1,5 cm paksuisiksi renkaiksi (yhteensä 12 rengasta). Sivele vehnäjauhoja paprikarenkaiden sisäpuolelle.
Nostele paprikarenkaat vierekkäin tuorekelmun päälle, aseta jokaisen renkaan sisään n. 50 g jauhelihaseosta ja painele pinnalta tasaisiksi. Ripottele päälle hieman pankojauhoja. Kuumenna öljy pannulla. Paista paprikarenkaita ensin jauhotettu puoli alaspäin n. 1-2 minuuttia, käännä renkaat ja paista myös toiselta puolelta n. 1-2 minuutin ajan. Kaada liemi joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 5-8 minuuttia. Kaada Teriyaki-kastike paistorasvan joukkoon ja kiehauta. Nostele paprikarenkaat lautasille ja koristele purjorenkailla.
