Jaa Google+:ssa:

Täytetyt paprikat Teriyaki-seesamikastikkeella

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1755 kJ / 419 kcal

  • 30 g pankojauhoja + hieman ripottelua varten (saatavana hyvin varustetuista ruokakaupoista)
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl sokeria
  • suolaa, vastarouhittua pippuria
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 250 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • 1 pieni purjo (vain valkoinen osa)
  • 1 punainen, 1 keltainen ja 1 vihreä pieni paprika
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kasviöljyä
  • 1 dl kanalientä
  • 1,6 dl Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta 

Valmistusohje

Valmistusaika: 40 minuuttia

Sekoita pankojauhot, muskottipähkinä, kananmuna, sokeri, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Kuori sipuli, pilko pieniksi kuutioiksi ja ripottele päälle perunajauhoja. Lisää joukkoon jauheliha, keitetty riisi ja muna-jauhoseos ja sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Puhdista ja huuhdo purjo ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.

Leikkaa paprikoista kannet pois ja poista siemenet. Huuhdo paprikat ja leikkaa n. 1-1,5 cm paksuisiksi renkaiksi (yhteensä 12 rengasta). Sivele vehnäjauhoja paprikarenkaiden sisäpuolelle.

Nostele paprikarenkaat vierekkäin tuorekelmun päälle, aseta jokaisen renkaan sisään n. 50 g jauhelihaseosta ja painele pinnalta tasaisiksi. Ripottele päälle hieman pankojauhoja. Kuumenna öljy pannulla. Paista paprikarenkaita ensin jauhotettu puoli alaspäin n. 1-2 minuuttia, käännä renkaat ja paista myös toiselta puolelta n. 1-2 minuutin ajan. Kaada liemi joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 5-8 minuuttia. Kaada Teriyaki-kastike paistorasvan joukkoon ja kiehauta. Nostele paprikarenkaat lautasille ja koristele purjorenkailla.