Jaa Google+:ssa:

Sienistroganoff

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1897 kJ / 453 kcal

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienoksi silputtuna
  • 500 g ruskeita sieniä neljään osaan paloiteltuina
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 4 timjamin varren lehdet silputtuna
  • 1½ rkl paprikajauhetta
  • ripaus cayennepippuria
  • 4 dl kasvislientä
  • 300 g villiriisiä
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 tl sinappia
  • 4 rkl Luonnollisesti valmistettu soijakastike
  • pieni nippu persiljaa karkeasti silputtuna
  • 1 sitruuna lohkottuna

Valmistusohje

Valmistusaika: 50 minuuttia

Kuumenna öljy isolla, korkeareunaisella pannulla ja kuullota sipuleita 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Lisää lämpöä ja kaada sienet joukkoon. Paista 10 minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes sienet ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon valkosipuli, timjami, paprikajauhe ja cayennepippuri ja paista 2 minuuttia. Kaada joukkoon liemi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää pannulle sienten joukkoon kermaviili, sinappi ja soijakastike ja anna kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia.

Keitä tällä välin riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta riisi ja pidä lämpimänä.

Sekoita osa persiljasta sienten joukkoon vähän ennen tarjoilua. Koristele sienistroganoff lopulla persiljalla ja tarjoa villiriisin ja sitruunalohkojen kanssa.