Jaa Google+:ssa:

Sienikeitto

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 637 kJ / 152 kcal

  • 1 sipuli
  • 1 tl öljyä
  • 200 g sieniä (esim. herkkusieniä, osterivinokasta, siitakesieniä)           
  • 20 g pekonisiivuja
  • 8 dl kanalientä                    
  • 4 rkl Kikkoman Soijakastiketta                                                          
  • 1 tl sokeria                                                                                               
  • ½ dl smetanaa     
  • 7–8 ruohosipulin vartta

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulisiivuja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Puhdista sienet ja leikkaa n. 3 mm:n levyisiksi ohuiksi siivuiksi. Pilko pekonisiivut paloiksi ja kuumenna öljyssä pannulla. Lisää joukkoon sienet ja jatka paistamista. Kaada joukkoon kanaliemi sekä kuullotetut sipulit, ja kiehauta. Mausta lopuksi soijakastikkeella ja sokerilla. Annostele keitto kuppeihin tai kulhoihin ja laita keiton päälle nokare smetanaa. Koristele lopuksi ruohosipulilla.