Jaa Google+:ssa:

Seesamilla maustettu omena-kurpitsakastike

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 511 kJ / 122 kcal

  • 250 g kurpitsaa (esim. hokkaido)
  • 250 g hapokkaita omenoita
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tl pektiiniä
  • 3 tl jauhettuja seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl Kikkoman Less Salt -soijakastiketta

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia 30 minuuttia

Kuori omenat ja kurpitsa, poista siemenet ja kannat ja leikkaa kuutioiksi. Paista omena- ja kurpitsakuutioita koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat niin pehmeitä, että ne hajoavat. Soseuta seos. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset, sekoita hyvin ja keitä 2–3 minuuttia.

Kaada kastike puhtaisiin ja kuiviin lasipurkkeihin, sulje purkit tiiviisti kansilla ja nosta purkit 120-asteiseen uuniin. Pidä uunissa n. 30 minuuttia. Nosta lasipurkit pois uunista ja anna jäähtyä yön yli. Älä kääntele purkkeja.

Kastike sopii hyvin sellaisenaan leivän päälle, välipalojen tai fingerfoodin dippikastikkeeksi tai friteerattujen ruokien, lihan, kalan tai äyriäisten lisukkeeksi.