Jaa Google+:ssa:

Risottoa ja Teriyaki-kasviksia

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Huuhdo ja puhdista kasvikset. Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja tee ruusukaaleihin ristinmuotoiset viillot. Kuori porkkanat ja leikkaa siivuiksi. Puhdista pavut ja leikkaa noin 2 cm:n pituisiksi paloiksi. Keitä kasviksia suolatussa vedessä lyhyen aikaa (korkeintaan 5 minuuttia). Pilko paprika sopivan kokoisiksi paloiksi. Nosta kasvikset uunivuokaan ja kaada päälle Paahdetuilla seesaminsiemenillä maustettua Teriyaki-kastiketta. Aseta vuoka 175-asteiseen uuniin ja paista 15 minuuttia.

Risoton valmistus: Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon riisi ja paahda hetki. Kaada joukkoon valkoviini. Lisää kasvisliemi vähitellen joukkoon ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on haihtunut pois ja riisi on kypsää, mutta jyvät edelleen kiinteitä. Raasta joukkoon parmesaanijuusto ja sekoita hyvin riisin kanssa. Lisää voita maun mukaan. Asettele lautasille risottoa ja kasviksia ja tarjoile lämpimänä.