Jaa Google+:ssa:

Rapeat kananrintapalat

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1638 kJ / 391 kcal

  • 500 g kanan rintafileetä (ilman nahkaa ja luita)
  • 300 g paprikoita (punaisia, keltaisia ja vihreitä)

Marinadi:

Taikinakuori:

  • 30 g kevätsipuleita
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä

Lisäksi:

  • maissitärkkelystä leivitykseen
  • kasvisöljyä paistamiseen

Dippi:

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia
Marinointiaika: 30 minuuttia

Leikkaa kananrinta n. 3 x 1 cm:n kokoisiksi paloiksi. Huuhtele ja puolita paprikat. Poista kannat, siemenet ja valkoiset osat, ja paloittele 1,5 cm:n kokoisiksi paloiksi.  Valmista marinadi sekoittamalla keskenään Teriyaki marinadi- ja grillikastike sekä inkivääri. Asettele rintapalat matalaan vuokaan, kaada marinadi tasaisesti kananpalojen päälle, peitä vuoka ja anna vetäytyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Taikinakuori: Huuhtele kevätsipulit, poista kannat ja varsien kärjet, ja pilko pieniksi kuutioiksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon tärkkelys siivilän läpi. Lisää kevätsipulit, suola ja inkivääri. Nosta rintapalat pois marinadista, kääntele tärkkelyksessä, poista ylimääräinen tärkkelys ja upota valkuaisseokseen. Kuumenna öljy wok-pannulla tai friteerauskeittimessä 180 asteeseen, ja paista rintapalat rapeiksi. Ota rintapalat pois pannulta/friteerauskeittimestä ja anna rasvan valua pois. Friteeraa lopuksi myös paprikapalat ja ota ne friteerauksen jälkeen pois pannulta/friteerauskeittimestä. Anna rasvan valua pois. Asettele rintapalat ja paprikat tarjoilulautaselle. Sekoita keskenään dippiainekset ja tarjoile dippi kanan rintapalojen kanssa.