Jaa Google+:ssa:

Rapeat broilerinkoivet inkivääri-Ponzu-kastikkeella

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1330 kJ / 318 kcal

  • 1 dl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • noin 5 cm pala purjoa
  • 5–6 ruohosipulin vartta
  • 1 rkl silputtua inkivääriä
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 1/2 tl seesamiöljyä
  • 4 luutonta broilerin koipireittä
  • 1/2 jäävuorisalaatti
  • 1 pieni porkkana
  • 1 pieni punasipuli

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Silppua purjo ja valkosipuli hienoksi ja leikkaa ruohosipuli renkaiksi. Paahda seesaminsiemeniä pannulla ilman rasvaa. Sekoita joukkoon öljy, Ponzu-sitrussoijakastike, silputtu purjo ja inkivääri sekä ruohosipulirenkaat.

Mausta broilerin koipireidet suolalla ja pippurilla. Nosta koipireidet pinnoitetulle pannulle ja paista ilman rasvaa nahkapuoli alaspäin kannan alla n. 10 minuuttia. Poista ylimääräinen rasva talouspaperilla ja paista vielä n. 2–3 minuuttia, kunnes nahka on rapea.

Puhdista ja huuhdo jäävuorisalaatti. Kuori ja pese porkkana ja kuori sipuli. Leikkaa salaatti, porkkana ja sipuli ohuiksi suikaleiksi ja asettele lautasille. Nosta broilerin koipireidet salaatin päälle, pirskottele päälle Ponzu-salaattikastiketta ja koristele halutessasi korianterinlehdillä.