Jaa Google+:ssa:

Rapeat kanankoivet uunivihannesten kera

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 3007 kJ / 718 kcal

Kalkkunan reisi:

  • 1,5 kg broilerin koipireisiä
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 10 rkl Kikkoman Makeaa Soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunapippuria
  • muutama timjamin oksa
  • 800 g pieniä perunoita
  • 4 punasipulia
  • 8 valkosipulin kynttä
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kypsä mango

 Tomaattidippi:

Valmistusohje

Valmistusaika: 2 tuntia 20 minuuttia

Huuhtele broilerin koivet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Valmista marinadi sekoittamalla keskenään öljy, soija-maustekastike ja sitruunapippuri. Sivele hieman marinadia lihojen päälle ja nosta lihat syvälle pellille. Lisää pellille huuhdellut timjamin oksat ja paista 180 asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 160 °C) n. 1,5 tuntia.

Pese perunat huolellisesti. Kuori sipulit ja valkosipuli, ja pilko sipulit lohkoiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Leikkaa kesäkurpitsasta päät pois ja leikkaa tikuiksi. Kuori mango, leikkaa hedelmäliha irti kivestä siivuina ja kuutioi suuriksi paloiksi. Lisää pellille n. 30 minuutin kuluttua perunat, sipulit ja valkosipuli, ja pirskottele päälle hieman marinadia. Lisää pellille n. tunnin kuluttua myös kesäkurpitsatikut, kirsikkatomaatit ja mangokuutiot, ja pirskottele päälle loput marinadista.

Valmista seuraavaksi tomaattidippi: Tee veitsellä pihvitomaatteihin viillot, kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja irrota tomaateista kuoret. Leikkaa tomaatit kahtia, poista kannat ja siemenet. Kuori sipuli ja valkosipuli. Kuutioi sipuli ja tomaatit, ja purista valkosipuli puristimella. Kuumenna öljy pannulla, lisää pannulle sipulit ja valkosipuli, ja ruskista. Lisää joukkoon tomaatit ja kuullota. Kaada joukkoon seuraavaksi liemi, kiehauta ja anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia. Mausta dippi Kikkoman Makealla Soijakastikkeella ja sitruunapippurilla. Tarjoile broilerin ja uunivihannesten kanssa.