Jaa Google+:ssa:

Raikkaat kevätkääryleet teriyaki-munakoisotäytteellä

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1675 kJ / 400 kcal

Teriyaki-munakoisotäyte:

  • 1 iso munakoiso
  • 3 rkl kasviöljyä
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki -marinadia
  • 1 rkl vaaleaa siirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
  • 1 rkl seesamiöljyä

Muut täytteet:

  • 1 punainen paprika
  • 1 iso porkkana
  • 1/2 kurkku
  • 1 salaattikerä
  • 1 nippu tuoretta minttua
  • 12 kpl riisipaperia
  • 150 g keitettyjä riisinuudeleita

Kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl Kikkoman Teriyaki -marinadia
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 3 rkl limetin mehua
  • 1 rkl vaaleaa siirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
  • 1 rkl kevätsipulirenkaita

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Tee ensin teriyaki-munakoisotäyte. Puhdista ja pese munakoiso ja leikkaa kuutioiksi (n. 1 x 1 cm). Kuumenna kasviöljy pannulla kovalla lämmöllä, paista munakoisokuutiot kauttaaltaan ja nosta pois pannulta. Vähennä lämpöä, kaada paistorasvan joukkoon Teriyaki-marinadi, siirappi ja seesamiöljy ja kiehauta. Lisää joukkoon munakoisokuutiot ja anna kiehua hiljalleen 3–4 minuuttia. Nostele paistorasva-kastikeseosta munakoisokuutioiden päälle paiston aikana.

Valmista seuraavaksi muut täytteet. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta ja huuhdo vedellä. Puhdista ja kuori porkkana. Puhdista ja pese kurkku. Leikkaa paprika, porkkana ja kurkku erittäin ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja pese salaatti ja minttu ja kuivaa salaattilingossa.

Upota riisipaperit hetkeksi lämpimään veteen ja nosta sitten kostean keittiöpyyhkeen päälle. Aseta jokaisen riisipaperiarkin päälle 1 salaatinlehti, riisinuudeleita, teriyaki-munakoisotäytettä, kasvissuikaleita ja minttua. Kääri riisipaperit rullalle ja leikkaa kääryleet keskeltä kahtia.

Valmista lopuksi kastike. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli, Teriyaki-marinadi, seesaminsiemenet, limetin mehu, siirappi ja kevätsipulirenkaat keskenään. Tarjoa raikkaat kevätkääryleet kastikkeen kanssa.