Jaa Google+:ssa:

Porsaanfilee ja purjo-valkosipulimajoneesi

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 2079 kJ / 496 kcal

  • 5 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 1,2 dl miriniä (tai makeaa viiniä)
  • 480 g porsaanfileetä
  • vehnäjauhoja
  • 1 rkl öljyä
  • persiljaa

Appelsiini-porkkanakastike:

Purjo-valkosipulimajoneesi:

  • ½ purjo
  • 1 dl majoneesia
  • 3-4 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Appelsiini-porkkanakastike:

Kuori porkkanat, leikkaa 7–8 mm:n paksuisiksi siivuiksi ja kiehauta porkkanasiivut vedessä. Kuumenna ruokalusikallinen voita kattilassa ja kuullota kiehautetut porkkanasiivut voissa. Lisää joukkoon appelsiinimehu ja sokeri. Mausta Wok sauce -kastikkeella ja lisää joukkoon lopuksi loput voista, jotta saat kastikkeesta kiiltävän. Ripottele päälle timjaminlehtiä ja pidä lämpimänä.

Purjo-valkosipulimajoneesi

Leikkaa purjo 4–5 cm:n pituisiksi ohuiksi siivuiksi. Sekoita purjosiivut, majoneesi ja raastettu valkosipuli keskenään kulhossa.

Sekoita soijakastike ja mirini keskenään erillisessä kulhossa. Poista porsaanfileestä ylimääräinen rasva ja jänteet, ja leikkaa filee noin 2 cm:n paksuiksi siivuiksi. Nuiji lihanpalat lihanuijalla ohuiksi leikkeiksi ja kääntele ne vehnäjauhoissa.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lihat molemmin puolin. Ennen kuin lihasiivut ovat täysin kypsät, kaada joukkoon mirini-soijakastikeseos ja kuumenna kovalla lämmöllä, kunnes kastike on kauniin kiiltävä. Annostele lihasiivut ja porkkanat lautasille. Aseta purjo-valkosipulimajoneesia lihojen päälle ja koristele persiljalla.