Jaa Google+:ssa:

Ponzu-kastikkeessa marinoidut possunfileet, grillattua roomansalaattia ja nuudeleita

Ainekset (4 annosta)

Grillattu salaatti: 

  • 2 roomansalaattikerää

Ponzu-chilikastike:

  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1/2 limetin mehu ja kuori
  • 1 rkl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 2 rkl maultaan neutraalia öljyä
  • 1 kourallinen kookoshiutaleita
  • 1 kourallinen yrttejä (esim. thai-basilikaa)
  • 250 g nuudeleita

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia
Marinointiaika: 1 tuntia

Poista fileestä rasvaiset osat ja jänteet. Nosta filee isoon kulhoon ja kaada päälle Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.

Nosta filee pois marinadista. Paista fileetä kuumassa grillissä ensin n. 5 minuuttia suoralla tulella ja sitten n. 20 minuuttia epäsuoralla tulella, kunnes liha on kypsää.

Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Huuhtele salaattikerät ja puolita pituussuunnassa. Aseta leikkauspinta alaspäin grilliin ja grillaa n. 2 minuuttia, kunnes ritilästä jää salaattiin kauniit raidat.

Sekoita makea chilikastike, limetin mehu, hienoksi raastettu limetin kuori, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja öljy keskenään, ja mausta halutessasi.

Nosta grillatut salaatit lautasille, kaada päälle Ponzu-chilikastiketta ja koristele kookoshiutaleilla ja yrteillä.

Leikkaa filee siivuiksi ja tarjoa nuudeleiden ja grillatun salaatin kanssa.